ERNSTS POTATISPIZZA

Ja, det här är väl verkligen annorlunda. Denne Ernst , han kan då allt. !!!???
Mer spännande än gott kanske, men det ser inbjudande ut och kan rekommenderas - allt enligt Kristina som har provat. Receptet kommer från SVT och Ernst. Idén att ha det som tilltugg på buffén tilltalar mig - med vitlök ...mmm.

Ernsts rosmarin- och potatispizza

Ingredienser

Beräknat för 8 portioner

 

Deg

1/2 paket 

Jäst

1 tsk 

Salt

1 tsk 

Socker

1/2 dl 

Ljummet vatten

2 msk 

Olivolja

 

Mjöl

  
 

Pizzafyllning

4-6 st 

Vitlöksklyftor

1/2 tsk 

Salt

 

Olivolja

6-8 st 

Potatisar, Skalade och fint skivade - t ex med en osthyvel.
 

Färsk rosmarin

 Västerbottenost, hyvlad med en potatisskalare
 
 
 
 

Potatispizzan fungerar utmärkt som ett tilltugg. Eller som en del av en buffé. Foto: SVT

 
image116
Gör så här:Lös jästen i socker och salt.
Slå på vattnet och oljan, rör i mjölet till lagom konsistens.
Degen skall släppa från degbunken.
 
Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek crika 30 minuter.
 
Förbered under tiden pizzans fyllning:
 
Hacka vitlökarna fint.
Strö salt över hacket.
Tryck ihop vitlöken och saltet med knivbladet så att det blir ett mos.
 
När degen jäst fördelar du den på två plåtar.
Tryck ut degen till en rund pizza med mjölad hand.
 
Fördela vitlöksmoset över pizzorna, ringla olivolja över. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strö rosmarinblad och till sist hyvlad västerbottenost över.
 
Grädda pizzorna i ugnen i 225 grader 15-20 minuter till dess att de fått fin färg. Skär upp pizzorna och låt dig väl smaka, t ex som tilltugg till en god soppa, en sallad eller som en del i en buffé.
 

Kommentarer
Postat av: Theodorbeatrice

Looks good! Many thanks, Thanks much!

2009-02-25 @ 11:22:09
URL: http://theodorbeatrice.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0