POTATIS

image140


Idag testade vi hur under ett potatisblast vad som skulle kunna finnas där. Jo men, några ynka, men  säkert gôrgoa, potatisar. Mormor fick ta detta första kok med hem till sig och så får vi låta resten växa till sig lite till. Kokt färskpotatis är ju god som den är. Tänk med sill, gräslök och lite annat. Gôtt!

Här kommer ett recept från svägerskan Laila. Denna jättegoda potatissallad bjöds det på när kusinen Anders tog studenten nu i juni. Gör den här !

LAILAS POTATISSALLAD
6 portioner

½-1 kg kokt, kall potatis
20 rucolablad
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
20 valnötskärnor
50 g färsk parmesanost

Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt i en skål och häll över potatissalladen. Grovhacka valnötskärnorna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesanost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0