GRATTIS MÅGEN !

Grattis Mathias på Din trettioandra födelsedag!

image404

Jag skickar  en tacksamhetens tanke II  till Dig också för att Du och flickorna är det bästa som hänt Maria och att hon har ett gôtt liv!

TACKSAMHETENS TANKE I

Jag är tacksam för att regnar istället för att det snöar!


"KOLLEGOR" EMELLAN

Ett citat från en dagen apropå ett samtal med en kollega om att en av controllerbefattningarna dragits in "Jag tänker på mig och mitt, så får det andra komma se´n".  Fint sagt!?  Låter som "Sköt dig själv och skit i andra".

MÖRKA TANKAR

kan jag få på vägen till jobbet. Fortfarande inte överens med Karlstads kommun och flytten av busshållplats. Det är inte bara långt, det är mörkt också. Detta är klockan 0620 idag, tisdagen den 27 november. Inte kul.

image403

ATT VÄLJA HUMÖR

Det har kommit flera mail på jobbet om inbjudan till de så kallade Kunskapsdagarna, som skulle äga rum på CCC i Karlstad. NÄJ, det kändes inte aktuellt även om några av seminarierna tycktes intressanta. Däremot läste jag om det i NWT, där rubriken löd "Du väljer ditt humör".

En av föreläsarna heter Kjell Gustafsson och av rubriken att döma, så kunde det trots allt ha varit något som kunde ha givit mig  kunskap. Kanske mer för hemmabruk, eller???  Iallafall fastnade jag för det som artikelförfattaren hade tagit fasta på och ramat in som Kjell Gustafssons bästa råd: "Använd tio minuter om dagen till att skriva ner vad du är tacksam för".  En god idé att sätta fokus på det positiva. Vad jag reflekterade över är ju att när jag använder tio minuter om dagen för att skriva så är det på bloggen... och då är skriver jag oftast om det som jag är f-bannad på eller åtminstone irriterad på. Om jag förstod rätt så kan jag välja.

Det fick mig åtminstone att tänka, att ja, ja vad mycket jag har att vara tacksam för. Varje dag, men det känns alldeles naturligt och jag fick inget hallelujamoment - tyvärr. Det skall bli en tacksamhetsblogg nå´n dag, det känner jag.


Ett smakprov på det som en tacksamhetens tanke väcker först.
image402

FUSSBALL SPIELEN

Tycker att det är görbra att britterna stod på sig och vill ha en inhemsk förbundskapten till sitt landslag. HEJA, vad bra det gick och HEJA SVENNIS och HEJA TORSBY! Nu har de den plats de förtjänar, men det måste vara surt för en så stor fotbollsnation som England.

EXAMENSTIDER

image401
Originalbild finns på http://monkeytoys.com/evasfotodagbok/arkiv/syrener.jpg

IDAG är det drygt ett halvår kvar tills Andreas tar sin examen och jag har bokat lokal för firande. Fick inget löfte om att det är okej, men hoppas att det löser sig. De vill inte ha några vilda fester  och det lär det väl inte bli, men firas skall det. Det här är verkligen något att fira - och jag är redan så stolt över hans prestation så här långt. Ni som vill vara med får se till att ni är lediga den 5 juni på aftonkvisten så återkommer vi med tydligare anvisningar nästa år.

SAOL13: NYORDSLISTA

Nu är ordet BLOGG med som nytt ord i Svenska Akademins ordlista. Jag är så fascinerad över alla nya ord i denna SVENSKA  ordlista. Nya ord  är bl a aftershave, afterwork, cookie,queer, playoff. Hur svenska är de? Denna ordlista som har varit svenskarnas bibel ifråga om vilka ord får man använda i det svenska språket, framförallt i skrift... och är det inte så att ordlistan gäller som rättesnöre i legendariska Alfapet. Rätt som det är kommer det nya ord till denna lista och du kan också själv föreslå ord som du vill skall vara med. 

Andra nya, lite mer svenska ord är plastmamma, oflyt, bonusbarn, sabb, soffpotatis, tårtning, fyra till nio-lärare. Se mer på http://spraakdata.gu.se/saol/saol13_exin.html om du är intresserad.

image400

LILLA ALVIN

image399

GRATTIS ALVIN PÅ DIN TVÅ-ÅRSDAG! DU SER UT ATT HA HAFT JÄTTMÅNGA KOMPISAR HOS DIG REDAN FASTÄN DU INTE BLIR TVÅ ÅR FÖRRÄN IDAG DEN 19 NOVEMBER! HURRA! HURRA! HURRA ! HURRA !

BOKMÄSSA

image397
På fredag kom väninnan från förr, Yvonne Axman och efter en kväll med sallad, vin och diskussioner så laddade vi inför lördagen då det var inplanerat ett besök på Värmlands museum och årets bokmässa.
image395
Anne kom och hämtade oss halv elva som planerat och vi hade gjort upp med Birgitta E om att sammanstråla utanför muséet strax innan klockan elva. Mycket folk redan vid den tiden, men ändå lagom för att kunna röra sig fritt.  Det var mycket att se och ett välplanerat föreläsningsprogram, som det hade varit bra om vi hade sett lite tidigare, så att vi kunde ha planerat dagen utifrån det. Några böcker inköptes, många bekanta från förr och nu att hälsa på och en och annan föreläsning att lyssna på. Och... så fick jag ju se Lars Lerin live. Han kom som besökare tillsammans med familjen Broos...ååh vad han är vacker. Birgitta E och jag vi ingår verkligen i hans fan club och det blev lite tonårsvarning där vi stod på avstånd och beundrade denne man. Helst skulle jag ju ha velat gå fram och bränt av några bilder och också talat om för honom vilken beundrarinna han verkligen har i mig. Men, lite vuxen får jag vara och han är inte den som vill uppmärksammas, så det hade nog bara varit mer av ondo att ge om honom den bekräftelse som det kanske är mer jag som har behov av att ge än för honom att få.   


Det blev sedan lite eftersnack hemma hos mig över en enklare måltid, men trevligt hade vi fortfarande tolv timmar senare.

HEJ, HEJ

image394


Fortsatt firande av fars födelsedag. Linnéa och Andreas förärade maken en biljett till föreställningen " Svenskar är också människor"  med Fredrik Lindström på födelsedagen tillika fars dag. Lindström uppträdde ikväll i aulan på Sundstagymnasiet - min forna studie- och arbetsplats. Linnéa och Andreas kom farande från Örebro enbart för detta och efter att ha varit på Tom-Yam och ätit jättegod thaimat av diverse slag, så bar det iväg till Sundsta.

Fredrik Lindström talade oavbrutet i en timme och fyrtiofem minuter, fort dessutom. Sanningar med glimten i ögat och alltid snäll. En lyckad kväll för far och inte minst för mor.

DOMEDAGEN

Idag kom då beskedet  om att en av de två befattningar som finns som controller på den gemensamma administrationen skall dras in. Hur det sedan blir vet vi inte beroende på hur de förhandlar om kretsar och så småningom andra arbetsuppgifter. Endera får jag, som sagt, ännu mer att göra eller kanske t o m inget alls.

Även om jag inte sörjer i förväg utan har förhoppningen och tron att det kommer att bli ordning till slut, så påverkas jag av processen ändå. Det är ju fler som indirekt blir frågande även om just indragningen av tjänsten är tydlig. Det handlar om kretsar, tid i staten och möjligheten till andra arbetsuppgifter.

Hela arbetsprocessen skall vara klar till den 31 januari 2008 då det är bestämt att MBL-förhandling senast skall ske. Om inte många kommer att må alltför dåligt i det här så kan jag också se möjligheter i denna förändringsprocess, vilken anses nödvändig om vi skall få ihop en besparing på 20 miljoner avseende administration fram till år 2010.

Till detta kommer att det är chefstjänster utlysta som också skall tillsättas av personer som jag, kanske(?), blir beroende av. Jag bryr mig inte så mycket om arbetets innehåll, men är väldigt beroende av att ha chefer som är chefer och om de sedan är bra ledare också så är det toppen. Dessutom är det ju arbetskamrater omkring en som hamnat i samma situation som jag, nämligen att befattningen upphör.Tyvärr är ju arbetsuppgifterna kvar!

SUSANNE "FJÄLLHYMER"

"Sära" Susanne! Nu skulle jag ha haft dikten här som vi knåpade ihop när du fyllde jämna. G R A T T I S iallafall på din födelsedag onsdagen den 14:e november! Det kanske kan bli en visit om det passar. Någon mer bild än tidgare publicerade har jag inte som avser nutid, så det får bero. Får passa på att ta lite nya bilder på familjen Fjellheim/Carlsson så att det kan bli lite uppdateringar på bloggen.
KRAMAR FRÅN oss till DIG !!!

Gratulation

eMIL

Nu är det så igen! Jag har "åkt dit" på ännu en en ung begåvad man. Birgitta E och jag var ikväll och "upplevde" eMIL Jensen på Arenan. Tänkvärd, rolig, musikalisk - you name it. Försöker komma ihåg något av allt det bra han uttryckte, men minns bara att det var bra tänkt och sagt. Blir inte han nästa års Karamelodistipendiat , eller nästnästa, så skall jag äta upp min hatt om jag har någon. Han är nå ´t, som han själv skulle ha uttryckt det. Tydligen trivs han i Värmland/Karlstad för under sina turnéer så lyckas det alltid bli en spelning här. Det är BRA, för då skall jag se till att vara där.

FADERN, SONEN OCH ....

... GRATTIS TILL MINA BÅDA MÄN I FAMILJEN IDAG PÅ ER FÖDELSEDAG 
DEN 11:E NOVEMBER !!!

image1080

ANDREAS FYLLER TRETTIO ÅR och firar födelsedagen med sin flickvän Linnéa och ytterligare sex kompisar i Amsterdam och vi har firat jubilaren tidigare för den skull.
image391

Kjell-Åke fick ju den bästa av födelsedagspreseneter för trettio år sedan, så där kan ju kvoten betraktas fylld. Visst firar vi lite ändå. Sedan är det ju  "fars dag" också, men vi har kommit överens om att han är inte min far, medan jag däremot ibland kan fungera som hans mor. Så då firar vi därefter. Det blir K-Å:s firande på torsdag då "ungdomarna", Linnéa och Andreas, kommer till Karlstad. Då skall vi uppleva K-Å:s present från dem i Sundsta-aulan.

image392


GRATTIS TESSE !!!

Grattis på din tjugoandra födelsedag THERÉSE !  HIPP HIPP HURRA från oss alla !

image390

NY KLOCKA

Tack för hjälpen med klockan Maria. Jag  höll på att "slåss" med en bildhämtning när du "dök upp" på Messenger, så jag iddes inte ens ta supporten, utan du fick ta hantverket också. Tack, tack ♥

MARIANNES DAG

En före detta arbetskamrat - Marianne Nordh har fyllt jämna 70 höstar. För att bli firad så fick hon idag åka till Karlstad från Säffle. En dag som det hotades med skulle bli årets första dag med vinterväglag. Marianne är van bliförare i ur och skur, så det innebar inte något problem. Åh, vad det var kul att ses efter så många år - ja, var det nu tre eller fyra ????  Marianne, Elisabeth och jag träffades utanför Scandic Winn, men lunchen fick bli på muséet. Därefter en liten runda på Fin feminin, "hemslöjden", Valtentino och Ejas large. Sedan skyndade vi till bilen för det var gôrkallt och regnigt. Marianne hade önskemål om Paviljongen - en för mig obesökd affär som säljer märkeskläder bl a Odd Molly, Tiger mm. Tyvärr inga inköp, men kul att se. Ytterligare visiter på Antikt och Inredningskompaniet - kul affärer båda två. Mycket inspiration blev det.

På detta krävdes kaffe - te och bakelse för Mariannes del -  på Råtorps Café. Sedan tillbaka till badhusparkeringen och Mariannes bil som bara hade någon minut tillgodo innan "tiden var ute". En trevlig eftermiddag med "gamla goá arbetskamrater" från vårdgymnasietiden.
image389

KAFFEVECKAPå jobbet turas vi om att ha kaffevecka. Har man tur så inträffar den en gång per termin. Det kan bli två. Nu har Arvid, Mats och jag presterat vecka nummer två denna höst. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning  i pentryt, fylla på kaffe, socker etcetera i de kaffeapparater som finns där. Dessutom skall diskmaskinen skötas om med "påsättning" och urplockning. "Vår" vecka har sedan någon gång tillbaka inneburit att vi har ett vinlotteri. Vi satsar en flaska vin i prisklassen 60-65 kronor och kan förhoppningsvis vinna desto fler. Idag "bytte" jag min inlämnade flaska mot en annan. Jag vann nämligen femte pris som bestod av en flaska Jacob Creek. Det "gick ihop sig" som det brukar gå när jag ägnar mig åt spel. Iallafall är det så jag intalar mig själv och andra. 

Funderingar under veckan. Varför ställer män/kvinnor sin disk i diskhon ISTÄLLET för i diskmaskinen, när vi ni vet att vi alla har samma ansvar? Varför tar inte den som sköljer ur sin gröttallrik upp slasken efter sig? Varför äter man inte upp den medhavda matlådan under samma vecka som den har ställts in i kylskåpet? Varför tar man inte rätt på de kaffekannor man gjort iordning, utan låter dem stå så att någon annan med lägre tålamodströskel gör det? Det är väl som vanligt väldigt mänskligt.

PROMENIXEN

Idag skulle maken möta mig vi på min promenad hem från jobbet. Eftersom vi inte brukar göra gemensamma promenader just åt det hållet, så har han inte mycket kännedom om mitt stråk till och från arbetet.  I snacket innan så uppfattade jag att han skulle ta den vägen som går förbi koloniomårdet, så jag sa att okej då vet jag. Vi gjorde iallafall upp att kommer han före så skall han stanna upp vid en viss angiven plats, så att han inte blir virrande där uppe på Kronoparken. Då, med hans sinne för lyhördhet tog för givet att jag när jag nu anger denna plats, då tar ju vägen som kommer fram vid Kroppkärrsskolan. Eftersom jag hade meddelat att jag seglar in en sväng på Solareturen också, så kan det ta lite tid och antog att K-Å kommer att finnas på mötesplatsen när jag väl har pinnat på. Nehej då, ingen Persson. Så jag fortsätter - mot koloniområdet. Ingen Persson på hela långa raksträckan,så då förstod jag vad klockan vara slagen. Jag fick lägga på en rem mot hemmet, för jag förstod ju att plikttrogen står han och ... väntar på uppgjort ställe. Tålig och snäll! Hem och på telefonen - vi har en mobiltelefon och det var ju ett under att han hade den och att den till och med var påslagen. Ja, jag var ju hemma jag och vi hade fått oss vår promenad. Men inte tillsammans. Det här är tyvärr inte unikt i vårt kommunicerande. Trots kunskap om detta så händer det på nytt. Vi är tydligen lika obildbara.

4_promenad.jpgBilden kopierad från: http://www.muller.se/angela/archives/2005/10/promenad.html

GÄÄÄSP!

gasp.jpg   Det dröjer cirka 14 dagar för mig att samsas med klockan varje gång det skall ske en timförändring, vare sig det är mot vintertid eller sommartid. Just nu är kvällarna jättelånga innan det blir läggdags, så det brukar bli en riktig tupplur i fåtöljen framför TV:n. Det hjälper inte att jag vill se det som visas för John Blund är starkare. Igår spelade vi in dokumentären om bröderna Bah från Gambia, men det var inte mycket jag såg av den idag kan jag påstå. Så det får bli repris en annan dag - kanske mitt på dagen till helgen. Jag törs banne mig inte sätta mig för då är det klippt. Sedan är det spel om jag skall somna eller ej när jag går och lägger mig "på riktigt". Det kan gå bra, men häromnatten inte. Först kvällstidningen fram och tillbaka, sedan två skivor på ljudboken (drygt två timmar bara det). DÅ, kl 0200, gick jag upp och tog en Panodil och ett glas mjölk, skruvade fram väckningen en timme och somnade. Trött på morgonen och en timme senare än vanligt på jobbet, så där trodde de att jag var sjuk för dagen. Nej då, bara trött! GÄSP!

Bilden har jag lånat från sidan: puffeltufflan.files.wordpress.com/.../gasp.jpg

HURRA HURRA HURRA HURRA !!!

Vad är de för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för i dag är det svägerskans LENAs födelsedag!
Hurra hurra hurra !!!
image387

Lena närmar sig mer och mer ett jubileum - grattis på födelsedagen
 den 5:e november !!!

image388

ALLHELGONA HELG

Fredagen var för mig en ledig dag, då dagen innan Allhelgonadagen innebär förkortad arbetstid med fyra timmar hos min arbetsgivare, staten. Då kändes det skönt att begära ledigt resterande fyra timmar och tio minuter och ha en dag i "frihet". Kopplade av som jag önskar när jag är ledig med att läsa morgontidningen i sängen, sedan frukost och kaffe. Kaffet  ingår annars inte i min vardagliga frukost utan får vänta tills jag kommer till jobbet. Då är det däremot ett måste.

En strålande dag och ett besök på "kolotten", där vi gjorde ett litet ryck. Ett mycket litet ryck, men plockade in lite grejor som fortfarande stod ute och skräpade. Alla löv får däremot vänta. Det skall ju inte städas för mycket på hösten heller, sägs det. Iallafall använder jag mig av det rådet nu. Vi tycks ändå inte vara sist med att städa ut sommaren, för vi gjorde oss en lite sväng runt och visst det står fortfarande utemöbler kvar ute på "lotterna" och en annan sommarattiralj som grillar och så.  Det gläder mig!

Trots det fina vädret och plusgrader så var det is på vår lilla damm. Jag tyckte det var fint och skulle plåta. Inte så bra visade det sig, ser ni vem som bor där i?
image384

Söndagen innebar fortsatt fínt väder och ett besök på kyrkogården. Vi drog oss till minnes många halkiga tillfällen hit upp till minneslunden, men idag var det rena sommarvädret. Spännande, det här med klimatförändringarna. Vackert var det likväl så här till och med på ljusa dagen.

.image386

HÄLL-I-VIN

image382

Har varit på häll-i-vin-fest hos Inga-Lill och Mats på ö:a (Hammarö). Jag nämnde behovet av lite häll-i-vin firande och Inga-Lill, som inte är rädd för besvär slog till med en inbjudan på stubinen. Begreppet häll-i-vin fick jag genom Birgitta Ejner som tydligen har varit medveten om möjligheten till detta alternativa firande sedan förr.  Detta känns om om det har kommit för att stanna i min värld. Förutom vin så blev det ju som vanligt också en massa god mat - lax med chevré- och philadelhia ost på och i  - bland annat.

LONG TIME, NO SEE

Det är närmare trettiofem år sedan vi senast träffades, men det kändes inte och på Harriet syntes det inte heller. Av en händelse möttes Harriet och jag på sta´n för någon helg sedan och gjorde sedan upp att försöka träffas. Så idag intog vi en god lunch på Värmlands museum - kanske väldigt passande, förresten - och gjorde oss även en liten lov inne bland utställningarna. Vi pratade väl av oss det väsentliga - barn och barnbarn och skall ses igen bestämde vi. Det visade sig att Harriets barnbarn är precis i fas med mina. Ett barnbarn var  född i oktober 2005 och det andra i juni nu i år. Ser fram emot att vi skall se igen och Harriet har lovat att hon skall lära mig "photoshoppa".

image379


 


BLÅ AVGÅNG

De blå avgångarna betingar ett högt pris för Reinfeldt. Har han otur med sina kvinnliga medarbetare eller är han ingen bra människokännare? Handelsministern med svarta barnflickor och för stora hus, kulturministern som inte tycker att vi skall betala TV-licens och nu den i tjänst pimplande och hånglande statssekreteraren. Ja, ja den dåliga moralen och tillika dåliga omdömet är tydligen mänskligt och i det här fallet partibundet trots att jag trodde att högern är oförvitlig och att dåligt bordskick bara förekommer hos oppositionen.


UTMANING

Jag har blivit utmanad. Maria, http://meliaklint.blogg.se  har bett mig lista sju sanningar om mig själv.

Så här är det tänkt att gå till:

1) Länka till den som utmanat dig.
2) Berätta sju sanningar om dig själv.
3) Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4) Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

* Sanningen är att jag är  på jobbet före sju nästan varje morgon, trots att
jag absolout inte är någon morgonmänniska. Skulle hellre vilja läsa
morgontidningen i sängen och sedan somna om.

* Sanningen är att jag vill mer än jag förmår. Skulle vilja orka mer och
utnyttja fri tid till nyttigheter eller något roligare än att vila och sova.

* Sanningen är att jag inte längre är bra på att känna igen personer jag har
träffat. Detta har tidigare varit en av mina "kvaliteter". Nu är jag inte
att lita på längre.

* Sanningen är att jag är argsint... och generös. Hoppas att det ändå kan
skapa en jämvikt i mina relationer, trots att det oftast inte är samma
person som blir "drabbad" av båda egenskaperna. "Hård mot de hårda" - ett
ordspråk från Fantomen, gäller.

* Sanningen är att jag tycker att blommor är viktigare på födelsedagar än på
begravningar.

* Sanningen är att jag numera prioriterar besök på Sola-returen jämfört med
IKEA. Kanske beror det på att sortimentet på IKEA är mer statiskt och att
det fr o m augusti är mer tillgängligt för min del.

*Sanningen är att jag inte har några vänner att utmana på bloggen, eftersom
min åldersgrupp är underrepresenterad. Vill ju inte utsätta mina unga
bloggfavoriter för ytterligare en utmaningssväng, när jag vet att ni är med
sedan tidigare.
image377

RSS 2.0