Under vinrankan

image303
Hur är det möjligt att det kan växa så "sydliga" växter  och ge så mycket skörd en sommar som den här?

Det var ju förstås några riktigt varma veckor på försommaren - och om det var det som gav möjlighet till dessa vinrankor att blomma upp. Tyvärr så blåste delar av arrangemanget ner och hjälptes tillfälligt upp och det var då jag var där och passade på att fotografera. Druvorna var goda !  Växer gör de på Lönnvägen 35 hos Lena och Gun-Britt.
image304

LJUDBOK " DOTTER ÖNSKAS"

I yran av att ha blivit dubbelmormor så delade jag med mig av den informationen så snart tillfälle gavs när jag träffade på bekanta på stan eller varhelst jag gick fram. I samband med detta så träffade jag en före detta arbetskamrat . Ann-Catrin, som hon heter,  undervisar bland annat  i svenska och därför kan anses pålitlig resencent av god litteratur, tyckte väl att jag var att lyckönska i alla sammanhang och rekommenderade en bok av Katarina Janouch -  "Dotter önskas".

Så jag in på nätet och beställde en ljudbok av  "Dotter önskas" . Boken handlar om längtan , längtan efter saker som vi kanske aldrig kan få, men just därför så gärna vill ha. Boken beskriver också en småbarnsfamiljs vardag, och jag kan gissa att jämförelsen är aktuell hos min egen dotter just nu. Hon skall få ljudboken nästa gång vi ses, och ibland kan det vara en tröst att det finns flera som är eller har varit i samma situation. Alldeles läsvärd, eller rättare sagt den har ett stort lyssnarvärde!

image302

På baksidan står det :
" Alla döttrar har en mamma.
 Men långtifrån alla mammor har en dotter."

KANSKE EN ÖVERRASKNING

Idag har jag grävt ner en hel del lökar, som jag hoppas på kommer att förgylla tillvaron till våren. Mitt kom-ihåg är kort så när våren äntligen är här, så minns jag inte hur det var tänkt. Sedan kan det ju inte alltid bli som jag har tänkt heller. Vissa av de satta lökarna kan mycket väl tjäna som rådjursmat.  På min "gul-oranga" sida klämde jag ner en kejsarkrona och munkhätta och vid sidan om ingången några allium, tulpaner och pärlhyacinter. Vi får se om det kommer upp och blir kvar.
image301


Ytterligare ett antal lökar sattes klocklilja( fritillaria) en blålila variant på en meter, fransiga gula narcisser som kallas Rip van Winkle, prydnadslökar som heter Hair (allium vineale). De verkar lite spännande  cirka 70 cm höga stänglar med stora blombollar med lite gröna "hår" . Och en röd lilja, Olina,som, om inte något rådjur hinner ta dem, så blir det väl mums för liljebaggarna.

ATT TA HAND OM SIG SJÄLV - "FEJSET"

Noppa ögonbrynen - AJ!!  Jag har anlitat konsult tidigare, men kan numera själv. Tar några strån då och då för att stå ut. Så säger nå´n att jag ser lite sne´ ut nå´n dag, så är det inte för att jag är på dåligt humör, utan för att minuterna inte räckte till mer än än ett ögonbryn denna morgon.  Visst är det snyggt med välansade ögonbryn - och vad pigg man ser ut - och ibland förvånad, om noppningen har varit för intensiv.

Tvål och vatten, ja det är bäst - men är också utdömt av de som "har hand om ét". Det får åtminstone inte vara en parfymerad tvål. Nej det skall vara rengöringsmjölk, ansiktsvatten - poröppnande och porstängande och återfuktande. Många olika pytsar blir det. Kanske en ansiktsmask, lerinpackning? DET går inte att fixa framför TV:n.
Dagkräm , färgad kräm -  skumbit rekommenderas, rouge och visst jag glömde concealer för prickar, blemmor och finnar. Sedan är det att måla på sig ansiktet och självförtroendet i de färger som klär en för dagen.

Förutom detta så hittade jag goda råd i reklamtidningen Downtown:
* Rengör och peela huden så att du får bort döda hudceller  - PEELING HADE JAG VISST GLÖMT!

* Gör en ansiktsmassage, det ökar cirkulationen - FRAMFÖR TV:N?

* Lägg en C-vitaminmask i ansiktet några gånger  månaden, den ger näring reparerar och bygger upp - FÖRUTOM DEN ANSIKTSMASK SOM DE HADE REKOMMENDERAT I ARTIKELN SOM SKULLE GÖRAS TVÅ TILL TRE GÅNGER I VECKAN!  HIMMEL!!!

och så vidare.... ett antal punkter till som jag bara inte orkar återge.Frisk luft är visst bra också! Och hälsosam föda! Och motion! Usch och fy!  Från okänd källa och i någron av kvällstidningarna i helgen som fanns följand citat: 
" För en generation
sedan behövde
 människor vila efter
en avslutad arbetsdag.
 Nu behöver de motion"


BINGO !

Ibland är reklamen klockren. Som den här! Särskilt när Kristina och jag just kom från en diskussion där vi hade erbjudit oss att vara resesällskap till en av våra yngre (manliga) arbetskamrater som skall åka till Mallis i början på januari. Intresset i focus gjord att vi tog till oss denna reklambild omedelbart.
image299

BARA SLUT KVAR

Nu är det nedräkning på kolonin. Lite blomster kvar, men det är ändå inget att spara på för vilken dag som helst som blir det en frostnatt och då blir det slemmigt värre att ta hand om. Sparar ändå lite lyst för att njuta de stunder vi skall vara där innan det blir slut på riktigt.  Det kanske är först nu som pärlhirsen kommer till sin rätt, när den får ståta ensam. Det skall bli intressant att se om den fröar av sig så det blir MASSOR nästa år. Det vill jag inte ha, men några till hade inte skadat.image297

image298


ATT TA HAND OM SIG SJÄLV - TÄNDERNATandtråd - smal/tjock?  Tandstickor - plast/trä? Tandborste - soft/medium? Tandborste - elektrisk/manuell?
Tandblekning? Tandsmycke? Tandställning? Vackert blir det, tänderna får du behålla och tandräkningen förhoppningsvis lägre. Nu har ju tandhygienisten tagit över moraliserandet och försöker fostra på en så gott det går.

Borsta tänderna morgon och kväll - ja det är väl det minsta. Helst efter varje gång som du stoppar något i munnen, iallafall om man skall tro den gamla reklamen med Jonas Gardell som varnade för "att varje gång du stoppar något i munnen så startar en syraattack". Attack - låter som krigsföring snarare. Dessemellan skall man ju också använda tandtråd, tandstickor, flaskborstar och jag vet inte allt. Minst så och så många minuter. Några minuter till  allting. Varje dag! Ja, det kan jag väl också göra framförTV:n, men då är det ju inte säkert att jag har ätit färdigt för dagen än (?). När barnen var små så skulle det ju vara samma behandling på dem, fem minuter hit och dit.Också varje dag, om hygienisten fick råda.

ATT TA HAND OM SIG SJÄLV - HÅRET

Jag brukar raljera om vilken tid det skulle ta om man skulle lyda alla goda råd om att ta hand om sig själv.

Ta bara håret. Det skall vara glänsande och svajande som den värsta reklamsnutt. Ja, och hur får man det? Det krävs inpackningar och färgningar titt som tätt om det skall vara enligt konstens alla regler. Att tvätta håret varje dag - ja, det är ju ett måste för min del , annars så blir det ännu mera rotborste än vad som är meningen. Svajande är inte aktuellt däremot. Glänsande vore ju bra. Förr skull det vara 100 tag med hårborsten för att få rätta glansen. Håller det än? Tid tar det iallafall för den som anammar detta tips. Funderar på när jag skulle få till det -när jag väntar på bussen. Nej, då skall man ju knipa... och då blir det svårt. På bussen - nej säkert inte så populärt. Det får bli när arbetet är slut för dagen - framför TV:n.

Inpackning då och då, men "strips" får det bli - efter varje klippning.  Ordvalet strips står K-Å för och det är han som hjälper mig så att det blir lite bra runt om. Strips är en hemmagjord variant på stripes - som är benämningen på kartongen. Slingningen får också ske framför TV:n.

Andreas tyckte att Melia var lik mig -iallafall frisyren. Jag är beredd att hålla med.

image296

SVARTROTNytt grepp för i år är att jag har odlat svartrötter - även kallat fattigmansparris. Efter att ha sett någon av alla matlagare på TV (Ernst?) använda svartrötter så tändes min nyfikenhet på denna rotsak. Jag har köpt någon påse då och då på Konsum, men det är förhållandvis dyrt. Det kan bero på att svartroten alltid tycks vara kravodlad.

Inför odlingsäsongen kollade jag vilka erfarenheter som finns omkring odling av svartrot. Svaret är att det är väldigt lättodlat - och det kan jag intyga för nu har jag börjat skörda. Om man inte bar vill ugnsrosta svartroten tillsammans med andra rotsaker så kommer här ett annat recept att ta till.

Svartrotsgratäng
4-5 portioner
Skala 1 gul lök, 4 potatisar och 600g svartrötter under rinnande kallt vatten. Skär allt i tunna skivor. Blanda skivorna med 1½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll  på 3 dl vispgrädde och strö över 2 dl parmesanost. Grädda 50-60 minuter  200° varm ugn. Bjud gratängen till stekt eller grillat kött.

I tidningen "Koloniträdgården" nr 3/2003 på sidan 28 så finns det ytterligare recept och också odlingstips.


En bra dag

Det lovades solsken - och det blev det. En lagom temperatur att arbeta i trädgården. Det är ju dags att avsluta säsongen nu på "kolotten", även om det säkert kan bli fina höstdagar än. Måndagen den 1 oktober stängs nämligen även det kommunala vattnet av för säsongen och då blir besöken vid kolonistugan av lite kortare karaktär  eftersom behovet av både kaffe och toalettbesök kan bli för påträngande annars.

En bra dag - för idag fick jag vara arbetsledare och därmed hade jag grävhjälp. Hösten är ju en bra tidpunkt att dela - och plantera om växter. Så det fick bli lite sådant idag. Till hjälpen att blomlådor, tomatkrukor m m tömdes. Mycket av det "tunga" avslutades alltså idag.

Äpplena bara faller ner. Röda, fina och goda. Sedan bär det iväg hem och blir mos av dem. Idag delade vi med oss några till grannarna, mormor och till Anne, som hade vägen förbi. På aftonen så fick vi tillbaka en del av äppelskörden i form av äppelpaj av mormor, som bjöd på eftermiddagsfika efter det att vi hade handlat åt henne.

Vet inte om Oude Kap Chardonney är gjort av äpplen (antagligen inte), men det fick idag tjänstgöra som matlagningsvin i samband med mosgörandet - det gick bra - och gott! Glodde på Babbens nya program, för det var inte så mycket mer att göra  - ja hon är väl bra, men, men.


Ris eller ros

Tur att alla kan älskas av någon!
Idag i tidningen så beskrevs några personer som änglar i hans liv, som hade förgyllt dagen för honom och hans mor. Om jag hade besvärat mig att göra ett inägg om samma personer så skule jag istället ha jämfört dem med varelser som brukar beskrivas med horn. Tänk så olika det kan bli!
Någon(?) har någongång(?) sagt att de som tycker som vi de tycker vi också om. Jag tycker inte som de!


En kvällsgr...blogg

Kommer precis hem från ett kulturäventyr. Idag skulle Monica Zetterlund ha fyllt  70 år - och hon har på senare år blivit en favorit - en åldersfråga alltså. På CCC - Carlstad Conference Center gavs idag en hyllningskonsert till Monica. Artister som Anders Ekborg, Svante Thuresson, Lena Dahlman, Monica Dominique med flera deltog. Inte att förglömma Monicas kusin Greta Olsson från Hagfors - hon var kanonbra.Biljetterna till konserten tog visst slut innan arrangören  hade fått upp affischerna. Visst var det bra, men jag hade nog väntat mig lite mer sång à la Monica. Nu blev det mycket instrumentell jazz - och ja, men, nej inte min musik, men ikväll var det trevligt ändå tack vare andra inslag.  image295


Nygamla kolottägare

Kul att ni är på ´t igen, Claire och Per. Hoppas att ni kommer att få den ro och miljö ni önskar ute på Steffens. Vilken fin stuga och trädgård det ser ut att vara! image292

Att förstå vitsen

Tycker detta är bra!
image293

Jul redan ?

Idag var jag till IKEA tillsammans med en arbetskamrat för att bl a inhandla lite köksattiraljer till penryt på jobbet. Ja, det blev lite glas, knivar och diskborstar. På väg mot utgången så möttes vi av en begynnande julskyltning - som skall vara klar den 22 september. Men... vi har ju inte ens gått över till vintertid ännu. Nu plåtade jag Jan under skimrande girlander och med guldiga och röda julgranskulor omrkring sig. Jag beskriver det så här noga för när jag kom hem och skulle ordna med min kamera - försökte ta bort datumet - så formaterade jag om hela eländet - och borta blev bilderna på Janne.   image291

Hector, bara Hector

Det finns en älskling till som numera bor hos sin matte. Gillar Hectors sköna stil. Han skulle lätt konkurrera med björnfällen  i "Grevinnan och betjänten" om han vore något större och inte så levande.

image289

Å, så " kursmomentet" också!  (Add border + nå´nting&tube )
image290

Mormorsmor och barnbarnsbarn

Gudrun, 81 och Melia, 2 år
image286
Gudrun, 81 och Mollie, 2 månader
image288


Sista resan

Nu är det slut på gamla tider, nu är det färdigt inom kort... Ja, nu är det slut för buss nummer 13 som har trafikerat Ulvsbygatan sedan 1982. Nu har inte jag utnyttjat denna busslinje så mycket, men det känns som om det har försvunnit en pålitlig vän. De busslinjer som jag har utnyttjat har också ändrat sträckning, så nu får även jag programmeras om. Med förskräckelse följde jag Karlstadsbuss hemsida och där det till en början inte fanns någon information om stackars Ulvsbygatan, eller Norrstrand överhuvudtaget. Jag började redan då ana ugglor i mossen om MJUKA LINJEN. Tänkte att det får väl bli min melodi i framtiden. Det är bara det att när jag behöver en buss är behovet inte riktigt mitt på dagen, utan snarare kvällar och helger. Får studera tidtabellen när behov föreligger.

[ klicka för bakåt ]

Då jag inte inte hann med att föreviga "den enda och rätta linje", så hade jag lyckträffen att hitta just den här bilden på nätet. Jag tackar särskilt Staffan Sävenfjord för att jag får ha den med här. Det var bussigt!

Björneborgsvägen avseende linje 14 och 15 slutade sina sista dagar på det här viset:
image283
Denna morgon tog jag en något senare buss och var därför inte ensam att vänta på bussen.
Margreth Söderberg  var vänlig nog att posera tillsammans med avskedhälsningen. Det blev ju mycket trevligare än om det bara hade varit en ensam stolpe. Tänk om jag inte hade frågat om hon ville vara med på bild.

Så då idag - denna ödestigra måndagen den 17 september 2007 - då tog jag bilen till jobbet. Väl hemma så, ja vad såg jag då på Ulvsbygatan - i gamla linje 13:s busskur? Jo, där satt två unga fräscha tjejer och väntade på .... mjuka linjen. Med kameran i näven, så stegade jag fram och undrade om jag kunde få ta några bilder - och ja, det var ju klart. Se så bra det kan bli om man bara finner sig i vad andra bestämmer. Det lär ju bli mjuka linjen för mig också nå´n gång framöver.
image284
Flickorna som väntar på bussen heter Anna Ahlborg och Rebecca Danielsson.

ÄPPLEN

Ett recept från fornstora da´r och min faster Ellen - namne till lilla Ellen Melia.  Melia tog över slickepotten och fixade denna goda paj i lördags när delar av familjen Fjellheim - Karlsson var på visit.

image282


Fallfrukt i form
180° - 200°

½ kg äpplen skalas och skäres i skivor samt lägges i smord eldfast form och beströs med 1 kkp socker.


1 ägg vispas pösigt med 1 kkp socker


1 kkp vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver tillsättes därefter.


Smeten bredes på äppelskivorna och om ni vill strö lite flagad mandel över.


Därefter hälles 1 kkp kokande vatten över alltihop.


Formen sättes i god ugnsvärme, och då smeten höjt sig är rätten klar.


Serveras med vaniljsås eller grädde.


MOLLIE OCH SUSANNE

image279

Himmel vilka överarbetade bilder det skall bli denna vecka.
image280
Nu minsann hittade jag bubblorna. Skam den som ger sig.
image281

FORTSÄTTNINGSKURS??

Nja, snarare en tittarubildning modell nano. Jag är ju så imponerad av andras bloggar och skulle nu vilja få till det lite mer ibland även på min egen. Maria med familj har varit hemma under helgen och idag så blev det väl ungefär en kvart över till fortsatt support i bloggvärlden. Visningsbilden ser ut så här :

image275

Inte fick jag till några bilder så att det blev en BubbleMollie inte utan jag fick till något annat.image276
Ytterligare en bild ur utbildningsmaterialetimage277
och det är kanske den delen av den korta genomgången som jag anammade. Det kanske blir bubblor en annan gång.

Ett bra försök

... eller rättare sagt flera försök. Har ni prova att ta bilder på någon som inte vill? Ja något så genomgående uträknat som denna lilla tjej vägrade posera var nästan skrattretande - om det inte hade varit så att jag skulle ha velat ta några BRA bilder.  Tror att hon lämpar sig mer för att filmas!
image267

Dopbild

Jag knycker bilden från http://meliaklint.blogg.se på den officiella dopbilden på Mollie. Lilla Mollie som sov sig igenom fotografering, dop, bröllop, middag och hela tjillevippen. Här ett bildbevis:
image272


Men Melia var vaken,...nästan. Alldeles nyvaken och utvilad klarade hon av alla ceremonier genom detta. Båda småflickorna skötte sig exemplariskt alltså under hela kvällen. Tycker mormor!
image273

Innan

Det var nog lite drygt innan de verkligen fick säga sitt ja. Ett liten förskjutning i tidsschemat gjorde att det blev en extra lång väntan. Det ser inte så romantiskt ut att sitta på läktaren i kyrkan bland all bråte. Tur att de hade varandra redan då!image270

image271

Mer bilder finns för den som vill se på http://meliaklint.blogg.se där det sedan finns ytterligare länkar till kompisarnas bilder på nyblivna herr och fru Klint.

Att fylla år

är trevligt. Jag tycker om att fylla år. Det är då som jag har möjlighet att träffa eller höra av släkt och vänner. Denna födelsedag blev ju också väldigt speciell eftersom den inträffade mitt under pågående bröllopsfest. Sång och gratulationer spilldes även över mig efter tolvslaget. Själva födelsedagen firades med middag på Aludden i Lerum. Att få ha familjen samlad under ordnade förhållanden - bara det är ju också något  i sig något att fira. Känns bra att leva på framöver.      
     
image264
image265
image266

Andreas och Linnea förärade mig dessutom två skyddsänglar ifrån Leena Axelsson, Gisslarbo Keramik. Två söta varav den ena är en ängel som skall sitta på bildskärmen och skydda mot datavirus (!). Nu vågade jag inte placeraängeln på skärmen, men den får vara på hyllkanten i närheten. Så nu har jag förhoppningsvis skydd både mot datavirus och förkylningsvirus.
 

  


MO....-rbror,-llie

Morbror och Mollie myser dagen efter kristnandet.

image258


SKODILLEARVET

Mammas skodille skvätter även på unga fröken Klint. Gammelmormor i familjen var likadan, men sedan hoppade det  över en generation och Maria tog stafettklacken. Det är nog för att de heter Klint, och det gör ju inte jag.

Melias dop- och bröllopsskor i närbild.
image253

EN SANN SVÄRMORSDRÖM

Ibland händer det ju att drömmar slår in ... och nu har det hänt. Som mor önskar jag ju sin dotter det allra bästa och nu har Maria fått sin drömprins och sina prinsessor. En snäll, stabil och skötsam kille som med allvar kommer att ta hand om sina flickor. Det litar jag på och att han, liksom Maria, lyssnade noga på prästen i lördags  om det här med kärlek, trohet, nöd och lust och så, menar jag. Håll i och om varandra!

image251

NU FÅR DET RÄCKA ...

Jungfrur är vi allihopa - tänker uppdatera med fler bilder när jag  får tid. Just nu är det bara dop och bröllop.


Bland det finaste hos Jungfrun är hennes/hans stora hjälpsamhet. Hon/han ställer upp för alla som behöver dig även om det innebär mycket besvär. Hennes/hans ansvarskänsla är mycket stark. Bra är också att Jungfrun tänker praktiskt istället för att sväva bort i bort i blåögd idealism och "tycka synd om"-känslor. Dessutom är hon/han anspråkslös, kan uträtta storverk i det tysta och skulle aldrig drömma om att framhäva sig själv på någon annans bekostnad. Jungfrun är också punktlig, flitig och lojal. Sinnet för detaljer är uppseendeväckande bra och naturligtvis har hon/han god ordning omkring sig.

Ann-Christine fyllde den 27 augusti - svägerska
image245

Gunvor fyllde den 1 september - kolonigranne
image239 

Kristina fyllde den 3 september - arbetskamrat och vän sén förr

Marcus fyllde den 4 september - brorson till maken

Linnea fyllde den 5 september - flickvän till Andreas
image246
Paula fyllde den 6 september - arbetskamrat
image238

Carina fyller den 7 september - fd arbetskamrat

Sylvia fyllde den 8 september - god vän och f d granne


Camilla - den nyblivne svärsonens storasyster fyllde 40 år på Maria och Mathias bröllopsdag den 8 september
image249


Me, myself and I  fyller den 9 september

Helena  och Kenneth fyller den 10 september - hon arbetskamrat och han väninnesambo
image274

Ewa Olsson fyller den 13 september - vän och f d arbetskamrat

Kjellaug fyller den 14 september - svärmor
image256


Micke fylller den 15 september - vän och "nästan" släkt
image247


Kjell och Lennart fyller den 16 september - Kjell god vän sedan länge och Lennart är min svåger
image255

Miranda fyller tre år den 19 september 2007 - kusinbarn till mina barn

Ann-Britt Lö, Ann-Britt Lj och Ulf fyller den 20 september - flickorna väninnor och Ulf vän och exman till också en väninna
image248

SYLVIAS FÖDELSEDAG den 8 september

image232

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Ja, vilken gång i ordningen behöver jag väl inte nämna eftersom du själv inte vill fira ingången i detta sjätte decennium (hoppsan!). Iallafall ett jättestort grattis till en tjej som med sin närvaro håller humöret uppe på oss alla . Gladast av alla jag känner.

image231

Marcus fyller år

image237

Marcus Johansson fyller 18 höstar idag den 4 september 2007. HIPP HIPP HURRA!

GRATTIS, GRATTIS = DUBBELGRATTIS

KRISTINA ♥ ULF = SANT

Tänk, att gå hem från jobbet på fredag eftermiddag som 46-årig fröken och komma tillbaka på måndag som 47-årig fru. Det gäller att få till det när den nu ändå skall firas.Ett stort GRATTIS till er båda på bröllopsdagen och ett extra litet grattis till dig Kristina på födelsedagen!

image230
Jag kan särskilt gratulera brudgummen eftersom jag känner bruden.


MARIA LITEN

För länge sedan när Maria var liten bebis, ja då var livet grönt -som nu alltså. Nu har sjuttiotalet kommit ifatt och det är dessa hemska färger igen. Denna gröna färg var redan då en som gav mardrömmar, enligt min mamma.
På bilden är förutom Maria delar av familjen Finneskog - ännu en Maria samt Dan Anders och mamma Monica. Året är 1975.  image234

MARIA VERSUS MOLLIE

Som mamma och mormor så tycker jag att det är en viss likhet. Eller ?
image233


image815

image752

BRÖLLOP på lördag, på lördag

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Det är litet att tänka på  även om vi har väldigt lite att göra med förberedelserna inför Maria och Mathias bröllop på lördag. De skall väl ändå ha lite presenter, något litet tal kanske? Vilka kläder skall man ha - och hur skall man hitta kläder man kommer i? Lite funderingar finns ju, men DET går ju inte att skriva här, ifall de skulle råka läsa. Så långt jag förstår så verkar det bli riktigt trevligt och idén med att fortsätta hemma känns bekväm. Sedan ser jag ju fram emot att få träffa Melia och Mollie förstås. Mmmm.♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

image229

ÄNTLIGEN

Ja, IKEA-debuten är gjord. Igår den siste augusti 2007 blev det premiärtur till KarlstadsIKEA. Främsta orsaken var att hänga med K-Å:s systerson för storinköp till hans nya lya på Rud, men det följer ju med en del i den egna korgen också. Jag brukar säga att startavgiften är minst 500 kronor till IKEAorienteringen. Mycket riktigt visade det sig att kassörskan ville ha mer än så när vi väl var i mål. Men vad gör det, när man är sååå nöjd med allt som är inköpt - ljus och så menar jag. Den här gången blev det iallafall inga servetter.

OXHÄLJA

För förtsa gången i mitt liv så har jag varit på Filipstadsmarten, "Oxhälja". Ärligt talat var jag väl inte så trakterad att göra denna visit, men blev övertalad av Inga-Lill om att det här är något som man bör vara med om. Jag har ju Torsbymarten som referens, och tycker att det räcker bra. Inga-Lill håller visserligen med att Torsby är bra (bäst?), men nu var det Filpstad som gällde. Vet inte om det var det där eventuella möjligheten till mat och ett glas vin väl framme i Filipstad som gjorde att jag till slut föll till föga och följde med. Vi tog bussen halvelva och såg hela Molkom med omnejd som riktiga turister innan vi väl var framme vid festligheterna.

Oj, det här var mycket mer än jag räknat med, men det tog en bra stund innan jag förstod vad det var jag inte kunde leva förutan.  Träffade Ann-Britt med familj som rekommenderade karamelltanten Inga-Lill, så det fick ju bli några kilo onyttigheter där då. Sedan vidare - ja julen är ju i antågande, så det fick bli några rullar julpapper också. Bra att ha, även om vi har bestämt oss för att det inte skall vara så mycket julklappar i år. Igen! Och, vad som kan bli anledningen till att åka nästa år igen var ju Wasabröds försäljning av knäckebröd och sandwichar. Görbilligt!

Visst fick vi vår kinamat och ett varsitt glas vin, och hade vi tagit ytterligare ett  så hade vi nog gått på det där med ansiktsmålning - som möss - också. Dock trodde vi båda två att det nog var första och sista gången som vi fick åka själva på en sådan här tillställing. Tack Terez för skjutsen hem och för sällskapet.

Inga kort på Nils Ferlin. Han hade sällskap på bänken av ytterligare en farbror - och jag ville varken flytta på honom eller ha honom med på bild. Det får bli en annan gång det här med Nils.

RSS 2.0