LYSSNAT PÅ MICHAEL CONNELLY

   Det tog lite tid innan boken tog fatt i mej, men sedan var hörlurarna som fastklistrade - jag vill ju gärna ha koll på läget och få veta hur det slutar. Som sagt ger man sig tid så är den lyssningsvärd och den ger tankar, så visst måste den beröra.

         och        Lite både och , alltså!

NATURPRALINEN

I lördags gjorde vi en tur till Skogahill för lite guidad visning och eventuell shopping. Guidning och lussekaffe blev det och en aning shopping.  Vi besökte en liten bod, där det fanns allt från choklad till vinerstövlar. Mycket trevligt !  Den här gången siktade jag  in mig på chokladen och trodde då förstås att det var deras inhemska förmåga som hade presterat godbitarna, men det visade sig att dessa kom från Naturpralinen i Sysslebäck.  Tongångar som har med norra Värmland är ju alltid av intresse så jag frågade mig ju till ytterligare upplysningar förstås.


Naturpralinen startades av en tjej 2007 och omfattar både fabrik och hon strävar på i en bygd,där det annars inte finns så många arbetstillfällen.  Fabriken ligger i en gammal ombyggd skola  en mil norr om Branäs skidanläggning. Affärsidén har utsett innehavaren Marie Axxelsson till ”Årets Kvinna” i och för näringslivet i Torsby kommun! Det här får bli ett utflyktsmål -  om inte förr så till sommaren. Då kan man ju åka och se Pilgripstapeten igen, för det är ju ett tag sedan och vara lite typisk turistisk.
.

MELIAS KOMMENTAR


Om ni inte redan har läst det, så ber jag er läsa Melias kommentar om "gubben" Moffa i nedanstående inlägg ANNA och ANNA.  Tycker det är underbart!

ANNA OCH ANNA

Grattis i efterhand mina två nära och kära "Annor" - ANNA Maria och ANNA Mollie.  Jag har inte glömt det, men ändå inte kommit mig för att GRATULERA - på något sätt. Skyller väl på hälsotillståndet - igen.På Anna-dagen skall julens lutfisk läggas i blöt om den ska vara klar i tid till julafton om vi skall gå efter den gamla bondepraktikan - och det gör vi ju!?  Känner ingen i någon generation yngre än min mors som skulle komma på idén att göra sig detta besvär, när det finns att köpa färdiglutad varsomhelst. Fast visst minns jag hur det smakade med riktigt hemlutad fisk, som både min egen mormor och svärmor har bidragit med. Det var då det!

Anna är ett av Sveriges vanligaste flicknamn och anses betyda "den nådiga".  Det anses av vissa även vara ett gammalt barnord för mamma. 

GRATTIS alla andra som heter Anna och som jag inte kan nämna, för då lär jag glömma mer än en . Anna har varit ett av de populäraste namnen i alla tider.

NU OCH DÅ, ELLER TVÄRTOM


Nyss hemkommen från en fest som varat i sex timmar denna luciadag 2008!

Vad kom mig att reflektera - jo, när vi gamla var på väg hem från glögg, mat och vin , så var de unga på väg ut säkert i samma ärende. Undrar i vilken form de kommer att vara efter sex timmar? Helt naturligt, men ibland är det gött att inte längre vara så ung att man måste vara med på den senare föreställningen. Matinén duger bra för mig och nu är det natta för den som varit sjuklig en hel vecka.

SJUK, FRISK, FRISKARE

NU börjar livet återvända efter en hel veckas j-a förkylning. Jag har inte tid!!! Några dagar i sjuksängen har det dock blivit.

LYSSNAR PÅ ÅSA LARSSON

Så bra hon är Åsa Larsson. Just nu lyssnar jag på "Tills dess din vrede lagt sig". Det kan ju bli lite lika när dessa deckarförfattarinnor bara radar upp den ena deckaren efter den andra. Jag har känslan av att Larsson inte har samma upptempo och det är därför jag upplever kvalitet i hennes  böcker.  Vi får reda på vem mördaren är, men likväl behålls spänningen om hur storyn skall avslutas. Hon använder sig också av det andliga i sina lösningar och det är ju också ett plus för mig som tror på "liv" i fler dimensioner.  Nu skall jag gå och lägga mig och lyssna på den allra sista skivan - och garanterat - jag somnar inte förrän den är slut.

Läs den!

LYSSNAT PÅ PETER JAMES

  "Ett snyggt lik" - en rå, rå berättelse av Peter James. Liknar de scenarior som man kan se på TV i vilken polisserie som helst. De kan ju också vara spännande, eller hur? Fick bråttom att få reda på upplösningen här också, men det var väl mycket av det grova våldet utan att det tillförde det som jag vill ha en upplösning på.  Säkert ingen otrolig historia, men unik som väl är.

Okej då!

LYSSNAT PÅ HÅKAN NESSER

Håkan Nesser läser sin "Berättelsen om herr Roos" alldeles lysande. En annorlunda "deckare", och titeln talar verkligen om att det är en berättelse. Nu tycker jag också om sättet Nesser använder språket på och att han själv läser är också en fördel. Inte så spännande, men intresset tilltar så de sista skivorna avverkade jag snabbt.

Det blir tummen upp    

PÅ KALAS - IGEN

På lördagseftermiddagen bar det iväg till Sunne och firande av en före detta granne och hans sjuttionde födelsedag, som i och för sig inte infinner sig förrän på onsdag - Nobeldagen. Gunnars födelsedag missar man med andra ord inte heller de år som han inte fyller jämt. Det är lätt att komma ihåg detta datum. Det visade sig vara ett  kalas med många gäster, musik och god mat. Det var så trevligt att träffa vännerna från förr och få tala lite minnen och uppdatera sig i deras familje- och för att inte tala om deras hälsotillstånd. Vi konstaterade att samtalsämnena har förändrats från att ha handlat om barnens första tänder till de egna och tandvårdsreformer istället.

Att notera ett
Syliva och jag fick hedersuppdrag att vara Gunnars bordsdamer - oförberedda som vi var, blev det inget tal till honom denna kväll från vår sida. Jag försökte få ihop några rader under tiden vi konverserade, men det gick sådär och något tal blev det inte i Östanbjörke, men  här är det oskrivna talet till Gunnar som han då aldrig fick, och som var tänkt att vara en gemensam vers där alla skulle fylla i "pauserna".

Ikväll är vi här

för att fira en "gammal" - - -

Man kan ju undra

om GUNNAR fyller _ _ _ _ _ _


Vi är ju vana att vara med på GUNNARS fester,

men oj, vad många   _ _ _ _ _ _

Sylvia och jag fick äran att intill jubilaren vara

och tillhöra hans utvalda _ _ _ _ _


Nu får vi glasen fylla

och GUNNAR _ _ _ _ _

och ge honom vad han vid sjuttio tål

med ännu en SKÅL!!! Att notera två

Jag träffade mamman till innehavaren av bloggen Granne me Selma  , Monica, så jag fick ju tillfälle att beundra och skryta över dottern också. Fick reda på en hemlis(?), men den får Sussi själv avslöja, vilket jag antar att hon kommer att göra, frågan är bara NÄR!?


Att notera tre
Flera trodde att jag var värdinnan Monas syster. Jo, jag tackar!

Att notera fyra
Inte för att jag tittar på tjejer, men Carina var kvällens snyggaste. Precis sig lik alltså.

Att notera fem
Det var en alldeles för kort förfest hos Ingela och Herbert! Trevligt och högt i tak i deras trevliga hem.PEPPARKAKSBAGARE I PARTILLE


Det är att ta tillfället i akt och anpassa aktiviteter efter säsong. Två små pepparkaksbagare i aktion. Det blev verkligen unika former på pepparkakorna många - ja, flera former på samma kaka t ex, tjocka  -  ända upp till kanten på pepparkaksformen, kan man säga, vita - mycket mjöl , men det svarta får nog mormor  och morfar stå för. Det blir lite varmare i en varmluftsugn och med så små kakor sedan. Pepparkakorna blev starka, som Melia sade.


PRIOÄrenden till  bloggandet poppar upp mest hela tiden , men tyvärr så hinner  ämnet försvinna ur medvetandet innan det ges tid att sätta sig vi datorn, eller också så har "viktigheten" försvunnit. Till exempel så hade jag en del funderingar omkring Postens dyre VD Nordström, men där känns det som om ämnet numera är utagerat. Sedan undrar jag om  de som är moderater är förklädda socialdemokrater eller tvärtom. Inte ens sossarna hade väl överhuvudtaget tordas tagit upp frågan om att förstatliga delar av bilindustrin och framförallt på allvar diskutera den hanteringen av bankerna. Men nu!!!??. Hårda bud mot dirrrarna och deras bonusar och inte skall vi ta bort momsen!! He, he! Kanske är vi alla människor och tänk vad en finanskris kan göra. Förresten är Borg söt med hästsvansen. Bara det! Om vi på Karlstads universitet skall behålla jobbet, så får dock alla rösta rött nästa val - landets unga lärosäten skall inte ha någon framtid och det var ju i och för sig ingen hemlighet under förra valet heller, men nu börjar de strategiska dragen att kännas.

Jag har i nästan två veckors tid sett på de trailers som har gjort reklam för den nya omgången av "På spåret" och vi hade verkligen laddat. Vi såg till att middagen var avklarad och bänkade oss framför TV:n med snacks och vinglas. Jag tror inte ens att jag hörde eller såg vinjetten till programmet utan jag knoppade in omedelbart och vaknade inte förrän vid den sista frågan, så jag såg ju att det var underhållande gäster under kvällen - och inte kunde jag frågan heller, så det kanske kvittade. Kanske kommer en repris.? Tänk vad bra det går att sova framför TV:n, men inte i den bekvämare sängen. Nu är det iallafall läggdags för att få några timmars vila inför morgondagens övningar. Jag får lägga de timmarna till de jag redan förvärvat i soffan framför TV:n - även idag.!

RSS 2.0