MIDSOMMARHELG

Vi har gjort om vår hall till "matsal". Hastigt och lustigt med vädret som inspiratör switchade vi om möbleringen inför midsommaraftonens ätande. Det har funnits som idé men verkställdes här och nu med befintligt möblemang. Vi är helnöjda - nu har vi tak över huvudet, varmt om vi vill och nära till maten. Så öppnar vi dörrarna och får frisk luft och vy över stadsbilden med domkyrkan i blickfånget - också om vi får lust.

Invigningsmenyn var förstås sill och potäter, snaps och jordgubbar. Ganska traditionsenligt som synes. Gött, tycker jag med mormors sillspecial med salt sill ur tunna som får vattnas ur, filéas och rensas. Lite mer pyssel än jag vill utföra, men hon gör det bra. Mormor var tillsammans med Inga-Lill och Mats våra midsommargäster.
Dagen - eller snarare kvällen därpå - så fortsatte vi med sillfaten, men då bjöd vi in damer från grannsskapet Elsa och Maith. Vi hade mycket att tala om så denna övning slutade inte förrän 0230. Tyckte det var kul för Elsa ropade "TACK FÖR I NATT!" till maken över staketet i morse . Ja, det lät trevligt!

Här kan man tro att det var sång på gång "I ett hus vid skogens slut", eller nå't och om så vore fallet så verkar det som om Elsa och jag inte befinner oss på samma versrad. Jag som alltid har så bråttom verkar ha kommit till "haren skuttar fram så fort" och Elsa är troligtvis kvar på första strofen. Nej, nu sjunger vi inte, men äter med engagemang. Vi kom fram till att kvällens medverkande talar rätt mycket med kroppen.

LIKA SAMMA

Vi här i Värmland tycker att Mollie är lik sin mamma till utseendet som liten och det finns också likheter avseende bordskicket.

MOLLIE OCH MARIA


GLAD MIDSOMMAR

Idag firar vi midsommar och här i familjen också att vi har varit gifta i 33 år. För 33 år sedan inföll midsommarafton nämligen också den 20 juni. Då var det VARMT så håret hängde på tärnorna och mig efter en het bildfärd till Lekvattnets kyrka. Att äktenskapet varat i så många år kan jag tacka maken till hälften för, resten tar jag på mig själv.


TRÖTT - forts

För någon rad sedan meddelade jag att jag var trött på hela omvärlden. Fick några glada tillrop på vägen, som skickade med tankar som jag suger på sedan dess. Nu är det inte så att jag just nu har nå´n tanke på att ge upp varken det ena eller det andra, men har ändå svårt att se så många ljus i tunneln just nu. Att bli passiv är liksom inte min melodi och när jag bara flyter med eller avvaktar andras drag då har jag svårt att ladda igen. Jag är j-ligt dålig på att vänta och att vara nöjd. Det är det ena.

Sedan rådet att få ha egen tid - ja det är helt rätt. Jag är så gott som aldrig ensam om att göra ingenting. Både på jobbet och hemma är jag styrd av andras almanackor, tider och planering, och det blir en del med tio chefer och några till. Trots det är det jag som bestämmer!!!?? Konstigt, men till en del antagligen sant. Önskar dock att trådarna till marionetten skulle gå av och det kan de ju göra om de är utslitna. För att få egen tid här hemma så får jag väl skicka maken på kurs i vinter, snickarkurs kanske. Jag skulle behöva.... Nej, jag skall inte dra i de tåtarna. Bloggtid är utvecklingstid.

Jag är väl trött för att
andra inte tycker som jag gör,
inte uppför sig som jag anser att de skall göra,
säger eller inte säger det jag anser att de skall göra,
inte gör det de skall göra.

Tur att jag vet själv hur allt skall vara, och jag tycker just nu bara om de som tycker som jag tycker. De är ju mina vänner!

SOMMARPRATARE

Snart börjar de... sommarprogrammen i radio.

Slå på P1 kl 1300 och lyssna om du kan, annars går det bra att ladda ner i efterhand också på Sommar i P1. Lyssna inte bara på de personer som du känner igen eller tror skall vara "kul". Chansa lite och det kan bli både känslomässiga och lustfyllda upplevelser. Jag skall satsa på att ta del av så många som möjligt i år, men kanske når hälften.


JUNI
21 Fredrik Lindström - programledare, författare
22 Lena Andersson - skribent, författare
23 Max Tegmark - professor i astrofysik
24 Lennart Johansson - före detta UEFA-president
25 Fredrik Härén - författare, föreläsare
26 Maj Briht Bergström-Walan - sexualforskare, psykolog
27 Björn Ranelid - författare
28 Lars Winnerbäck - artist, låtskrivare
29 Margot Wallström - EU-kommissionens förste vice ordförande
30 Elisabeth Massi Fritz - advokat

JULI
1 Amelia Adamo - tidningsmakare
2 Peter Wallenberg - styrelseordförande
3 Jana Söderberg - samtalsterapeut, kommunikationstränare
4 Fredrik Skavlan - norsk journalist, tecknare, programledare
5 Jonas Wahlström - djurexpert, chef Skansenakvariet
6 Peter LeMarc - sångskrivare, artist
7 Olle Carlsson - präst
8 Kajsa Bergqvist - världsmästare i höjdhopp
9 Michael Segerström - skådespelare
10 Isabella Lövin - miljö- och kulturjournalist, författare
11 Leif Silbersky - advokat
12 Tina Nordström - kock
13 Björn Ulvaeus - kompositör, textförfattare
14 Åsa Nilsonne - psykiater, professor, författare
15 Antonia Ax:son Johnson - familjeföretagare, entreprenör
16 Yrsa Walldén - studerande, Lyssnarnas Sommarvärd
17 Mattias Klum - fotograf, filmare
18 Hasse Wallman - grundare och vd Wallmans nöjen
19 Dolph Lundgren - skådespelare, regissör
20 Robyn Carlsson - sångerska, låtskrivare
21 Nils Simonson - kirurg, föreläsare
22 Eva Swartz - vd Natur & Kultur
23 Raymond Ahlgren - egenföretagare, författare
24 Katja Geiger - modeskapare, "Katja of Sweden"
25 Måns Zelmerlöw - artist
26 Manuel Knight - affärsman, psykolog, föreläsare
27 Jens Lapidus - författare, advokat
28 Annika Söder - undergeneraldirektör, diplomat
29 Martina Lowden - författare
30 Göran Hägglund - socialminister, partiledare kd
31 Karin Mamma Andersson - konstnär

AUGUSTI
1 Annika Norlin - artist, låtskrivare, journalist
2 Svante Axelsson - generalsekreterare
3 Pia Johansson - skådespelerska
4 Stavros Louca - matematiklärare
5 Åsa Borgström - hemmansägare
6 Sissela Benn - skådespelerska, komiker
7 Per Hallberg - Oscarsbelönad ljuddesigner
8 Boris Grigorjev - KGB-överste, bosatt i Moskva
9 David Batra - komiker, programledare
10 Pernilla August - skådespelerska
11 Carin Götblad - länspolismästare
12 Ann Henning - författare, översättare
13 Hassan Brijany - skådespelare
14 Mia Skäringer och Klara Zimmergren - komiker, radiopratare
15 Mikael Tornving - komiker
16 Marie-Louise Ekman - blivande Dramatenchef
17 Sommar i backspegeln


TISDAGSTEMA - ÖGON

Gamla bilder blir som nya. Då jag använder en gammal bild, så skulle jag inte ha behövt att göra inlägget för sent, men nu är det så.

Inte är den här damen så blåögd som hon verkar!!!

Fler ögon finns det om ni klickar på bilden.

TRIVSELDAG


En kallelse till trivseldag med vår avdelning avslöjade inte mer än att vi skulle infinna oss kl 0830 idag , då bussen skulle avgå och att vi skulle ha en ryggsäck packad med oömma kläder, badkläder och med skor anpassade till väderleken. Eftersom det spöregnade samma ögomblick jag skulle åka hemifrån så var det att i ilfart åka till kolotten och hämta stövlar. Så på så sätt hade jag tre par skodon med mig idag, eftersom jag inte visst hur lång denna bussresa skulle bli, och att sitta i stövlar i kanske 20 mil är ju heller inte så kul, menar jag. Varken för mig eller andra vid dagens slut, om jag skulle få för mig att ta av dem på vägen hem.

Nu blev det inte så lång tur, utan verkligen en lagom tripp till Humletorp, Östra Ämtervik. Det blev en trevlig aktivitetsdag och jag fick användning för alla mina tre par skor väl anpassade till den väderlek som rådde under dagen. Det blev en äventyrsled med lika äventyrligt väder i form av regn, åska och - nja - "hagel".

Med ålderns rätt tog jag mig friheten att avstå från vissa strapatser. Jag har inte tid att bryta några ben, slita av hälsenor etc. Det var ju lite halt och fullklädda var vi ju verkligen plus ryggsäck. Det blev lite för många handikapp sammantaget för att jag skulle chansa. Nå ´n gång i höst kanske, då kanske en sjukskrivning skulle sitta bättre?! Å andra sidan så säger väl Försäkringskassan att för två bruta ben så får du vara hemma max 48 timmar.Utnämner självsvådligt Karin till dagens lirare. Hon sopade inte direkt mattan med oss, men var helt överlägsen i vissa grenar. HURRA för henne, men någon officiell pallplacering och prisutdelning blev det inte.


En dag som denna gick även chefen på styltor, som annars verkligen är jordnära och regelverkskunnig.

TRÖTT

Lite trött är jag på allt och ..."alla" ! (?)  God natt!

ÅRETS STUDENTFIRANDE

Idag har vi firat Marcus studentexamen. Marcus bäst i klassen och snyggast i stán denna dag. Det blev ett trevligt firande av examen vid kolonistugan på Kroppkärrs koloniområde och Marcus underhöll oss alla med sina underfundigheter. Nu önskar vi honom lycka till och stor framgång på sitt nya arbete. Tack också till föräldrarna som bjöd på gott att äta och att dricka !MAKTLÖSHET I KVADRAT

Jag brukar säga att har man regler skall man följa dem - att gå på övergångsställen när sådana finns t ex (det vet ju ni kamrater som brukar vara med mig ute och gå). Nu är jag beredd att ändra mig  angående ett regelverk som verkar vara övertydligt. Då tänker jag på stackars Arvid Andersson ( min morbrors namne, för övrigt) som inte får bo tillsammans med sin krassliga fru på äldreboendet för att han är för frisk. Farbrorn är över 90 år och makarna har bott tillsammans i 63 år, men nu BESTÄMMER kommunen att de skall bo på varsitt håll. Hur är det nu med alla skenheliga religiösa om nöd och lust, och döden skiljer oss åt  och ja, GUD vete allt, men nu vet inte GUD nå´t för det gör Gunnel i Gislaved som också följer reglerna så till den milda grad att det kan inte finnas ett uns av sunt förnuft, olydighet utan bara en otrygghet och duktighet att följa regler. Tänk nytt säger jag både till Gunnel och Kammarrätten och förresten även om ni följer anvisningarna så kan det väl inte vara förbjudet att försöka hitta andra lösningar. Hur maktlös kan man bli - och i det här fallet kan det stå för både det gamla paret och för de som har position att utöva makt, men inte förmår att hantera den mänskligt?


iiiiii

Hjälp jag tror jag har kommit in i ett revisorsstim. Sedan i mars så har jag åtagit mig att vara revisorssuppleant för facket på jobbet, ordinarie revisor i vår bostadsrättsförening och igår ja, då blev jag nå´t revisorsämne i konstföreningen på jobbet. Just nu är det lugnt, men det blir väl lite ivrigare till våren. Då kanske jag ångrar mitt tillmötesgående.

SVENSKA FLAGGANS DAG 2008

Även maken och jag fick gåvor på det som egentligen var ungdomarnas dag igår. Makarna Arnefur "uppvaktade" med, passande nog, denna svenska flagga och jag tog det som ett bevis för utfört värv även för vår del. Flaggan kom till användning redan nästa dag, som då var den 6 juni.

I övrigt var det inget flaggväder denna dag. Solen stekhet och ingen vind.


Vi mådde gôtt och det är synd att det inte går att visa bilder på ungar som badar i den nyrengjorda dammen för att det finns skojare som kan utnyttja bilderna. Det visade sig nämligen att den lilla dammen med en liten avsats var som gjord för småttingar att svalka sig i - en swimmingpool i kolonimodell.


I jämförelse från i fjol när jag var ute på blågul blomjakt, så de få blommor som blommade då den 6 juni - i år redan är överblommade och inte ens gick att ta bilder på. Då fick det bli andra och det är ju vad jag hoppades på - redan i fjol (?)

EXAMENSHÖGTID

Efter år av strävan, flit och knog så blev det då dags för examen för Andreas. Stolta och glada föräldrar styrde kosan till Örebro och examenshögtiden där i torsdags. Det var en mycket opretentiös högtid, men mycket trevlig. Spirituella tal av både lärare och framförallt av studenterna själva.

Efter cermonin bar det iväg tillbaka till Karlstad, där släkt och vänner hade slutit upp vid Sjögården, som ligger på vårt koloniområde, och som ibland hyrs ut till sådana här evenemang. Extra trevligt var att även Linnéas föräldrar, Jakob och Carro också var med på denna fest. Linnéa tog också sin examen samtidigt nämligen.

Många var med och firade med Andreas och oss - och jag är så glad för det. Tack alla som kom och deltog i denna "avslutning".
RSS 2.0