MAT OCH PRAT

Tillsammans med arbetskamrater från förr och deras arbetskamrater från förr så ser vi till att få till en liten mat- och pratstund ungefär en gång per månad. Vi är tämligen trogna gäster när vi väl etablerat oss på en restaurang, men nu är vi inne på vår tredje lokal, tillika matsedel. När vi började ses så här för något år sedan så var vi på restaurangen Systrar så många gånger att vi tyckte det vara dags att de skulle byta matsedel. Ja men, det var ju vi som fick försöka att se lite nya möjligheter istället, naturligtvis. Så nu idag var vi på Koriander Bar & Deli. Ett av mina favvoställen - så jag var inte svårövertalad att möta upp där. Idag var vi också mycket enade om beställningen, då samtliga sex damer beställde skaldjurssoppa med saffransaioli och vitlöksbröd. Lite vitt vin också - sydafrikanskt (som också ofta är favoritexportör). Ja himmel vad gott det var. Det skall jag göra om!

Bilder på några av damerna som var med. Någon/några vill inte låta sig exponeras - och absolut inte på någon blogg, men här är resten av det genuina sällskapet.
image614

GISSA VILKA

.. som är hemma tillbaka idag efter sex veckor i Indien? Jo, Andreas och Linnéa. Mor pustar ut ... för den här gången.

GISSA VAD ... som kom med posten idag? Jo, vykortet från Indien från de beresta ungdomarna.

image613

Ni är mycket välkomna hem till Sveriges småstäder igen!

VITÖGD FRÖVISARE

image612
Idag tog jag fram mina fröpåsar för att se om det var något som jag skulle kunna ta tag i . Ja, vitögd frövisare Delosperma floibundum, kunde vara något. Lord Nelson lovade 18 frön, men jag kunde inte urskilja mer än ett frö, resten var mjöl. Tror inte att det blir något av detta. "Skall det vare på dette viset?" Utan att veta om mjölet kommer att ta sig, så skulle jag ändå vilja en ny påse och se om det är av samma olyckliga karaktär. Vi får väl se - otålig som jag är skall jag dock ge mig till tåls i tre veckor - så länge dröjer det tills det gror. Det enda fröet?

I VÄNTAN PÅ VINST

I skogen, men för närvarande även utan skogsTV, så skall det iallafall "tittas" på ishockey. Särskilt nu när det blev så spännande mellan Färjestad och Frölunda med ett avgörande först i den sjunde kvalmatchen. Grabbarna sitter framför radion och tittar - koncentrerade. Baren var öppen och vinst till Färjestad blev det ju, så kvällen var räddad.
image611

SNÖ??

Nyss hemkommen från Lekvattnet, där det oftast är mest kallt och mest snö när det skall påvisas väderleksförhållanden i Värmland. Dessa bilder visar motsatsen - något kallt, men inte alls något anmärkningsvärt och snödjupet, ja - se själv. Det är inte mer än någon centimeter och trots kylan så tog det på snön vid stugan dessa få påskdagar vid stugan. Det verkar som om västkusten har fått mest väder den helgen - igen !! Paritllebilderna visar på ett riktigt snöfall , och här har vi som sagt vad inget.
image609

GLAD PÅSK

Ny flyger vi ... till Playwater Där finns inget bredband , ingen hockey-TV bara mat och värme.

image608

TEATERBESÖK - CANDIDE

image607
Ikväll var det dags för ett besök på teatern och föreställningen Candide. Mycket trevligt och stundom underhållande och en fascinerande scenografi. Jag hade förberett mig genom att återupprätta minnet av den litterära Candide, som jag läste första gången för fyrtio (40??!") år sedan, när jag gick första året på gymnasiet. Ja, jag mindes att jag hade läst den och att jag har den i bokhyllan, men jag hade inget annat minne mer än att Kunigunda var med i bilden. Det var i allafall idag en större behållning att se Värmlandsoperans version än att läsa Voltaires verk. Rekommenderar musikintresserade ett besök på Karlstads vackra teater och se denna föreställning. Har man dessutom så trevligt sällskap som jag hade - Birgitta - så blir den en ännu gedignare afton.

Birgitta höll också ställningarna i paus och slut om hur det gick i matchen mellan Färjestad och Frölunda. Inget vidare för "de våra" om man håller på dem. Kanske lika bra att det blir det resultat de förtjänar när de inte har kondition för tre perioder.

TISDAGSTEMA - ELEKTRISK

Inte för jag är stolt över denna elektricitetsamling, men glad att jag har tillgång till det elektriska. Härvan av sladdar tillhör del av det som krävs för att jag skall kunna ägna mig åt mitt bloggande, dator och kamera. Eländet uppstod när den gamla datorn kraschade och så har det förblivit. Någon dag skall det åtgärdas. Tycker ockå at färgen röd på något sätt hör ihop med det elektricitet - varmt och varnande.

Klicka på bilden så får ni fler tolkningar på tisdagstemat elektrisk.

image606

GRATTIS NAEMI

image333

HURRA OCH GRATTIS PÅ FEMÅRSDAGEN !!!


WEBANNONSER

Idag tog jag mig för att botanisera på de intressanta websidor som finns med i annonserna i tidningen "Drömhem och trädgård". Först ut blev det då en korthållare från PrästBostället
Bra att ha!? Hjärtan är ju alltid trevligt och dekorativt, i det här fallet kanske också dammsamlande?
image594

Sedan fick det bli Lantliv i Leksand AB, där jag hittade detta snygga smycket. image595

och dessa ljuvliga skor, som kanske bara klarar att se ut så här en gång, med mitt sätt att fara fram och som inte alls ser mig för och bryr mig om hur rosetterna far illa.
image596

Vad är Mixin? Med speciell hälsning till kamraterna med killar i "dödskalleåldern" så klippte jag denna bild.
image597


En heminredningsbutik på nätet visar denna exklusiva slanghållare.
image598

Fridas gård inspirerar för "hem och täppa". Jag hittade roliga knoppar att minnas om behov uppstår.
image599 image600


På sidan för Mollys Hus hittade jag en tallrik att bli glad av
image602

Jag har sett under mitt tidigare bloggsurfande att flera har Alvas Hus som länk och visst vill man ha allt därifrån. Idag vill jag ha denna lampa.
image603

Mormors Fönster som visar heminredning i gammaldags miljö. Kollade in soffmodellen med de svängda armstöden, då jag tyckte den var bekant. image604

image605 En fransk äggkorg lockade hos Hem ljuva hem. Fastnade säkert för den här eftersom jag nu söker något där jag kan ta tillvara de vissnade strandirisbladen som nu finns att ta tillvara på kolotten. Iden fick jag ju av Maith som jag har visat tidigare här på bloggen vid kategorin Grannar. Det är alltså inte aktuellt med några ägg i det här fallet.

Känner nu att det får bli en del II. Alldeles för mycket att titta på, men jag skall köra de andra annonserna avseende inredning och prylar "en annan dag".

EN LÅNG VECKA

En händelserik vecka inom den sociala kretsen. Det har inneburit att tankarna inte alltid har varit i nuet utan de har flaxat iväg i funderingar om hur  läget är  ...

♥ för åttiotvååriga "mormor" som jag skjutsade till sjukhuset i måndags för ett, visserligen smärre ingrepp, men   ändå.  De tankarna räckte ända tills  på onsdag då hon var hemma igen.

♥ för en av de bästa vännerna som gjorde en datortomgraf i måndags, besked på tisdag och opererad i onsdags,

♥ för vän och arbetskamrat som säger sig inte uppleva de bästa dagarna i livet just nu,

                                                                                                                                                                                           ♥

PÅSKRUNDA

Lite i startgroparna inför den traditionella påskvistelsen i Lekvattnet. I denna tradition ingår konstrundan runt övre Fryken. Vi brukar variera turordningen från öst till väst eller tvärtom, men några givna besök blir det alltid och ett av dem är till Heidruns i Fensbol. Där blir det fika - med hembakat bröd - och det gäller matbröd likväl som kaffebröd. Onödigt gôtt!

I år heter temat vid Heidruns "Pixlar & Pigment" och det är Leif Högström och Sven Nordqvist som ställer ut. Det skall bli intressant att se om det är lika givande som det lockar. Jag förutsätter att det är samma Nordqvist som fick Augustpriset i fjol för bästa barn-/ungdomsbok. Melia har fått boken som vann ialla fall "Var är min syster?", men roar nog mest oss vuxna just nu med de fantastiska illustrationerna som just är väldigt mycket fantasi.
Där kan det nog finnas pigment ?!

image590

Nu har jag förberett mig och har gått in på Övre Frykens konstrunda och skrivit ut programmet för konstrundedagarna som är mellan den 21 - 23 mars. Förutom Heidruns som blir det nog ett givet besök på Länsmansgården någon av dagarna också. Där huserar Vildhjärta - Maria Westerberg med sin träalster, som jag bara ääääälskar.
image593

VÅRKRUKOR

Så här blev det hos mig. Idén som jag knyckt från nå´n på nätet - som jag glömt , eller förträngt, vem det var.

image588

RONGEDAL IGEN

Fick en lite glädjespridarvink idag från snyggingen Sofia och nu skall jag försöka mig på att få till en länkning från Youtube alldeles själv. Här gäller det att lobba för bröderna Rongedal inför lördagens Melodifestivalomröstning. Vet inte själv om jag tycker de är bäst, men anser att de skulle göra sig bra i Belgrad. Många av de övriga bidragen är också bra, men det känns som om jag har hört dem i de här sammanhangen alltför många gånger tidigare ... så fram för bröderna Rongedal.


TISDAGSTEMA - BADRUM

Trodde att denna veckans tisdagtema skulle bli tomt, då jag inte fann något objekt att fokusera på på tisdagsmorgonen. Det blev badrum.

Klicka på bilden för att se andras tolkning av tisdagstemat badrum.

image587

FÖREBILD

Om jag har Moder Teresa som förebild är jag lika god som hon då? image586

FINBESÖK

Idag åkte flickorna Klint hem, och det är sååå tomt. De efterlämnade dock en förkyld morfar och en momor med halsont igen, men vad gör det. Morfar och jag har nu ytterligare situationer att leva på i den trista marsmånad som just nu pågår. När kommer våren.... på riktigt?

image584


image585

En sista glimt innan avresan kvart över tolv idag måndagen den 10 mars 2008.

FLYGA DRAKE

image583

Lyssnar nu på Flyga drake av Khaled Hosseini. Uppläsare är Christer Henriksson. Jag har redan lyssnat på Tusen strålande solar av samme författare och böckerna skall nog lämpligen "läsas" i omvänd ordning, men det här går också bra. De är "otäckt" bra båda böckerna och rekommenderas varmt.

SHOPPING MED MUSIK

För att ha ett mål så fick Allum, Partilles nya köpcenter, bli utflyktsmål under lördagen. Det var inte något riktigt promenadväder, så vi drog väl lite på att traska hem igen - och mycket uppför är det. Inne på Allum bjöds det på ett smakprov från musikalen Gudmodern som eleverna vid Porthälla gymnasieums estetiska program framförde. De var duktiga... och Melia var också duktig och applåderade när det så krävdes.

PS. Vi blev hämtade, så vi slapp uppförsbacken.
image581

image582

TISDAGSTEMA - FRITID

Numera har jag gott om fritid, men gör inte mycket av den. Vill mer än jag förmår även där. Det är säkert en åldersfråga. Fritiden är också säsongsbetonade, men eftersom vi lever här och nu så blir det vinterns mesta fritidsysselsättning - TV och telefon. Ja, det här tar min fritid - inte så sällan får det bli en kombination. På vardagskvällarna tillbringar jag mestadelen av min lediga tid i telefonen, sedan följer jag ju några TV-program och låter mig mer eller mindre styras av dem när det skall prioriteras.

Klicka på bilden så får ni se fler tolkningar av tisdagstema.
image580

ENDAST NÅGRA SKÄRVOR

För framtida bruk och som en insats i miljöfrågan så hjälpte Melia och morfar mig med att ta vara på den sönderslagna terracottakrukan som låg uppe vid skogskanten alldeles intill huset i Partille. Ja, sanningen att säga att jag nog inte tagit till vara skärvorna om jag inte hade behov (?) av dem. De skall tjänstgöra som dekoration i delar av grusgången vid kolotten. Alternativet är att slå sönder några av de krukor jag redan har, men det får bli en då och då, för visst smäller det av en då och då.
image577

image579

RESEDAGBOK

Efter några uppfriskande dagar hos barnbarnen så kommer det några av mina turistiska bilder.

BEBISMOLLIE

image572

image573


image574
MEA KLINT - ser till att vi snart får våfflor

image575


image576RSS 2.0