Början till tak

Det händer lite då och då och den här veckan har vi inlånad arbetskraft. För mat och kaffe så hjälper makens systerson Anders oss med att få stomme till taket uppfört. 

Det känns som om det här bygget blir lagom stort - lagom kvadratiskt och lagom högt. Det är viktigt att förråden blir proportionerliga i förhållande till de små kolonistugorna., anser jag. Antagligen går det lagom fort också!? Jag är dock inte den som kan uttala mig om detta, jag med mitt A-beteende...  enligt vissa nära och kära.

MIDSOMMARHELG 2009

Vet du att midsommarafton är den dagen som har flest soltimmar på hela året och därmed också den kortaste natten, då den alltid sammanfaller i samband med sommarsolståndet? Sommarsolståndet varierar alltid något beroende på skottår med mera, men inträffar oftast runt den 21 juni här i norden. Nästa år har jag hört att midsommar kommer infalla en hel vecka senare jämfört med i år.

I år var det tveksamt om det skulle bli någon sol överhuvudtaget på midsommarafton och för att försäkra sig mot detta så dukade vi inne. JUST DÄRFÖR blev det antagligen sol och vi hivade ut de färdigdukade borden med glas och allt i rödaste rappet när värmen infann sig. Så härligt det var att kunna få sitta ute och avnjuta sill och snaps, grillat och vin torrskodda och i solsken. Vi blev några stycken - kolonisterna från övre området Lena och Leif, Lindvägen 120 med sin familj och systersonen Anders firande med oss. Familjen Klint från Partille gjorde oss den äran att tillbringa midsommarhelgen hos oss. Det blev en mycket trevligt kväll och Läf var så bra på att grilla på sin medhavda grill.
TRIVSELDAG 16 JUNI

Konsten att trivas på jobbet - en trivseldag med mycket kultur. Det gillar jag även om utflyktsmålen är desamma som jag själv besöker även utan mina arbetskamrater. Det var  trevligt att ha en dag i dessa miljöer tillsammans med dem. Först blev det en visit hos Alma Lövs museum, där vi under fikat fick oss en introduktion till varför Alma Löv blev Alma Löv och även en inblick i familjen Broos intåg i Värmland.

En inspirerande dag där det egna pysslet fick sig lite skjuts. Kanske kan det bli ett vindspel med pinnar och snäckor, eller av glas? När det gäller det sistnämnda så gjorde jag mig en sväng in i favoritaffären (Solrareturen) och fick tag i några rosa glas med fot - tänker mig ett vindspel i sovrummet på kolotten(?!) Tror inte att alla tycker det är en bra idé, men det är värt ett försök - om inte i år så nästa sommar. Då hinner jag samla på mig ytterligare passande glas - under HELA vintern. Det känns som om det skulle kunna bli omfattning på detta tänkta vindspel.

När det var dags för lunch styrde vi kosan till Sillegården där vi blev bjudna på god mat trevligt upplagd och serverad i denna ljuvliga miljö med borden dukade med linnedukar. Som grädde på moset så fick vi en stunds underhållning också. Den ena halvan av Tor och David, nämligen David höjde trivselfaktorn ytterligare med sina underfundiga texter och verkligen egna profil(er).

KUSINTRÄFF

Ja, det var inte bara kusiner som träffades utan även kusinernas respektive och föräldrar och kusinbarn och vovven Ica (eller ännu hellre Kôppra).Håvard och Anne-Marie ställde sitt fint iordningställda härbre till förfogande för årets kusinträff och föralldel fjolårets - och kanske förrförra årets kusinträff också. Vi har tyvärr missat de två senaste åren, men NU var vi med.

Värdparet var jätteglada!!!

... och kusinerna också 

Eric, 10 år stod för underhållningen -- "Brevet från kolonin" och en improviserad Fågeldans.
Karin och Ica

Sjung om studentens...

Ännu en student i bekantskapskretsen - ISABELL  Ung och vacker och nybliven student. Kan det bli bättre?
Nästan släkt (?!) Javisst känns det lite extra att få vara med i den innersta kretsen av uppvaktande sådana här dagar. Den tredje och yngsta dottern i familjen Fjellheim - Karlsson tog examen i torsdags. En dag då vädergudarna till slut bestämde sig för att hålla tätt, fastän det så väldigt oroligt ut dagen innan. Trevligt kalas med god mat och onödigt go´ a kakor.

SOMMARPRATARE 2009

Hur är det de säger .. i bilen, i hängmattan, på stranden ... ja, och varför inte på en kolott. Jag tänker i varje fall försöka att lyssna på så många sommarpratare som möjligt.  Varje år så dyker det upp nå´n absolut favorit - oftast otippad.  Det är väl så att jag inbillar mig att vissa av pratarna kommer att intressera mig mer - men tänk om de spelar usel musik(!) Jag har också bestämt mig för vilken jag inte kommer att tycka om.. vi får väl se - det kanske är han som är överraskningen. Han börjar på A och slutar på lex.

Juni: 

20 Ingvar Kamprad
21 Tomas Ledin
22 Hanna Hellquist
23 Helena von Zweigbergk
24 Alexander Stubb
25 Malin Åkerman
26 Kjell Lönnå
27 Linda Olsson
28 Eric Bibb
29 Hanös Alfredson
30 Sofia Jannok
 

Juli:
 

1 Erika Bjerström
2 Joe Labero
3 Cecilia Frode
4 Lena Philipson
5 Herman Lindqvist
6 Jonas Gahr Støre
7 Nour El-Refai
8 Roger Wallis
9 Malin Baryard
10 Christian Lindberg
11 Jonas Björkman
12 Prinsessan Birgitta
13 Sara Paborn
14 Katerina Janouch
15 Håkan Nilsson
16 Ann Heberlein
17 Elizabeth Gummesson
18 Kristian Luuk
19 Per Olov Enquist
20 Madeleine Westin
21 Johan Lindeberg
22 Lasse Berg
23 Malin Sävstam
24 Kerstin Hessius
25 Morgan Alling
26 Ola Salo
27 Petra Mede
28 Arash Labaf
29 Mathias Dahlgren
30 Laleh Pourkarim
31 Peter Englund

Augusti:

1 Alex Schulman
2 Anders Wall
3 Sverre Sjölander
4 Anne Sofie von Otter
5 Jerry Williams
6 Johan Eliasch
7 Jörn Donner
8 Bodil Malmsten
9 Anders Lundin
10 Nahid Persson Sarvestani
11 Owe Thörnqvist
12 Frida Hyvönen
13 Günter Graffenberger
14 Laila Bagge
15 Jan Guillou
16 Sommar 2009 i backspegeln
 


PYSSEL

Mitt i allt arbete så behövs det ändå exprimenteras lite. Till min hjälp hade jag maken - ja det var nog till och med så att det var han som fick göra jobbet - i vanligtordning. Jag står gärna för idéerna, men skall de förverkligas så behöver jag en hantverkare. En hantverkare som tar sig an uppgiften på allvar och inte har så bråttom - som jag har en tendens att ha.
Däremot kan jag ta på mig att planera, organisera och peka. Så här har det inhandlats masker att gjuta i och när det gäller  armeringsjärnen och beteongen så har maken också där varit mig behjälplig. För kommande bruk(!?) så har jag varit på Myrorna och köpt en kopparbunke som jag skall ha till mönster när det blir dags att göra trampstenar. Tyvärr hade maken också nallat i pôsen med grovbetong, så det räckte inte till allt pyssel denna gång.

Förråd - regelverk

Hoppsan - idag har det gått undan.  Detta är dagens verk - dagens regelverk.

Så bra att ha en del  färdiga stommar, då räntar det lite fortare i spikandet. Hörnet längst till höger skall bli ett litet växthushörn, fastän det blir nog mest en förrådsdel det också - någonstans skall ju alla krukorna förvaras.

LYSSNAT PÅ ROSLUND & HELLSTRÖM

och deras nua "Tre sekunder".  Åh, jag bara älskar deras böcker. Just nu vet jag inte om jag tycker att det är före eller efter i rankningen när det gäller Stieg Larsson.  GÔRBRA är de iallafall. Känns som sanning och tyvärr så är det i många stycken det. Gillar ni deckare så är det här ett måste.

LYSSNAT PÅ MAJGULL AXELSSON

och hennes " Is och vatten, vatten och is" - Såååå bra.

6 JUNI 2009

Denna vår och sommar tror jag att det har varit flaggväder varje dag - himmel vad det blåser. Tycker att det är rätt okej med lite vind just på flaggdagar, men det är alldeles för kallt för så mycket vind  -  det blir ju ändå kallare. Termometern visade drygt 14 grader vid tolvtiden - lite isigt att fira i, anser jag.

Tack vare att det var några riktigt heta veckor under både april och maj, så har det ändock drivit så att det finns lite blågula varianter i våra trädgårdar.
Och... tillbaka till ordningen. Elsa är åter på banan och vi fick nöjet att avnjuta årets första vinglas tillsammans med henne och några av de goda grannarna. Det kallar jag nationaldagsfirande!! SKÅL!

RSS 2.0