Måsten ...

Idag MÅSTE jag fixa grusgången. Det hänger över mig och det blir bannor om det inte sköts. Till och med hotelsebrev om repressalier har visst förekommit. Det var då utsedd (!?) patrull inom styrelsen som gjorde "syn" och formulerade små skrivelser om vad som skal åtgärdas. Detta vet vi som kolonistugeägare att vi skall sköta om vår "egendom" till allas trevnad. I dokumentet "Allmän information till nya medlemmar" i  Karlstads koloniträdgårdsförening (utgåva 1 2001-05-03), så finns vid ovanstående rubrik:

"VIKTIGT:
Varje  stugägare ansvarar för rensningen av sin halva av grusgången utanför den egna tomten. Detta måste göras kontinuerligt hela säsongen."

Min fundering är dock varför det inte är samma regler för alla. Att inte alla "syndare" får dessa skrivelser om påminnelser och åtgärder. Vissa kolonister har gråtit, sålt och flyttat med anledning av "påhoppen". Ja, så kan det nog kännas eftersom det utanför vissa stugor tillåts vara - inte bara charmigt lite - ogräs, medan vissa måste leva upp till reglerna samma vecka som besiktningen skett.

image26


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0