TISDAGSTEMA - BAKSIDA

Ja, jag vet att det är flera veckor sedan detta var ett tisdagstema,  men jag tycker att detta är en baksida att visa. Det kan bli så att resultatet av det som sker här bakom även det kommer att ha en baksida. (?)

Vet ni vad de gör här bakom ?? Löneförhandlar!!!!

Så hemligt att det har satts upp skärmar ut mot korridoren. Detta med anledning av att de använder dator och projektor så då syns materialet ut till oss som det handlar om. En fundering bara - varför väljer man inte ett rum som det finns väggar eller gardiner som döljer siffrorna?
Kolla in titthålet! Är det till för de innanför "skranket" eller vi utanför ?MERA RÖTT


Var på besök hos Rita och Sören i Kil förra hösten, och då hade de ett sådant fint klättertorn - som jag också ville ha. Ja, ju gick vintern och mitt minne var borta liksom snön, men i onsdags kom leveransen av tornet. Så klart jag är nöjd, men nu börjar det bli lite för mycket även för mig. Tycker att det är en fin utformnin på det så jag vill inte "klä in" det i för mycket,så att finesserna inte syns.

RÖDA FARAN

Nu anser jag att stödet till den, förhoppningsvis, snabb- och välväxande björnbärsplantan är klart. Det blev ett litet svävande tefat med en matchande plattform. Just nu när växten ännu inte tagit den form som jag ser fram emot så har jag petat ner lite krassefrön - så att det händer nå´t i sommar. Jag har också gjort ett fynd på Solareturen - en gallerlykta - som skall få hänga inuti "pelaren" i sommar.


BLOGGBRIST

Jag har inte ägnat mig åt aktivt eget bloggande under en tid, men försökt att vara inne på andras och imponeras av hur de hinner fastän de flyttar, pluggar och är föräldrar samtidigt. Så idag har jag tagit semester och skall blogga hela dagen!!!
Nej då, det vore väl synd när termometern visar på +20 grader Celsius och solen står högt. Här skall åkas till kolotten och - ja inte fixa växthuset, men städa runt omkring denna skamfläck som vi lever med och framförallt grannarna. Det har inte högsta prio om jag säger det, men det kommer det kommer - kanske (?).

Vad har då hänt under tiden jag har tagit "time-out" - jo flickorna från Partille har varit på besök och vi har varit hos dem några dagar och DE går i allra första hand.Jag har varit sjuk - bäde här och där. Tiden bara går till ingenting och då finns ju bara denna kända enda önskan - att få bli frisk, alternativt att dö, men det var inte aktuellt den här gången.


TISDAGSTEMA - RANDIG

Har hoppat de två senaste varianterna av tisdagstema, men idag kollade jag på datorn innan jag gick till jobbet vad som förväntas av oss att tolka denna vecka. Dagen har varit lång sedan jag blev varse temat RANDIG och visst har jag träffat på randiga ting under dagen - element, bänkar, jackor men jag hade streckkoden som en möjlighet redan vid busshållsplatsen. Så den har jag ruvat på hela dagen tills jag kom hem till mitt Mini-fras , för det är väl vad koden betyder plus att det kostar sjuåfemti eller nåt.Klicka på bilden så lovar jag att det inte kommer att bli långrandigt.

HERRGÅRDSFRÖKEN

Har blivit begåvad med några plantor av Polygonum montanum,  herrgårdsfröken.

Såg den hos grannen och tyckte den var vacker med krämvita blommor, skira växtsätt och dessutom går den att torka. Nu har jag läst på och tydligen så kan jag ha fått en (o)vän för livet. Herrgårdsfröken är en buskliknande perenn och kan bli över en meter hög och kan vara svår att bli av med. Nu placerade jag den inte alls strategiskt utifrån detta utan får se upp hur det blir med framfarten till nästa vår. Annars så kan den kanske komma att tjäna som ett genomsläppligt insynsskydd i mitt nya "rum".

BLÅ, BLÅ BLOMMOR

Har sått över 800 frön om jag skall tro det som står på fröpåsarna med det som förhoppningsvis skall bli olika blå varianter i mina rabatter. Påsarna inNehöll Blåmåra, Praktmire och ja, vad var det mer - något som klättrar, men minns inte vad och slängde pôsen! Kanske tycker jag att det är ogräs alltihop när det dyker upp, men hoppas på lite doft.

FORTS.. BJÖRNBÄRSSTÖD

En bit på väg ... en stabiliserande faktor har verkställts idag. Jag vill nog även ha något som höjer denna tingest innan den målas röd. Vi grunnar lite till.

GLASS

Idag har jag återupptagit erfarenheten av glassen lakritspuck. Inte helt fel, men det kanske inte var rätt val som tilltugg till kaffet. Jag skall ge den en chans till - solo.

SPENAT, SALLAD OCH SVARTROT

Idag den 14 maj så sådde jag plocksallad och svartrötter i avdelningen för gröna växter i min rabatt. Sedan spillde jag lite dillfrön här och där så kanske det kan bli lite nivåskillnader även där någon gång i sommar. Dokumenterade den svarta jorden på bild för att jag skall komma ihåg att där är det redan klart. Jag kommer säkert att gräva ner något annat där nå´n dag ändå, för jag glömmer säkert bort att jag har dokumenterat.

Sådde också den första omgången med spenat, men det fick bli i trädgårdslandet bredvid potatisen och fjolårets svartrötter.

AMURALA TREE

Brukar lyssna på Svensktoppen när jag bloggar, lättlyssnat och inga krav på koncentration. Just nu är favoriten Amural tree med Amanda Jenssen. Åh, jag tror jag gillar allt hon gör. Det får bli ett inköp av "Killing my darlings" så snart jag kommer till city. Sedan önskar jag att jag hade varit i Partille även den här helgen, inte bara för gullisarnas skull utan också för att Amanda är på signeringsturne och besöker Allum den 17:e maj. Det blir nog rena norskyran!


BJÖRNBÄR - BLACK SATIN

Det är inte alla kommentarer som kommer direkt i bloggen. Det händer att det blir lite skriftväxling via mail också. Inte så sällan, förresten. Då jag tidigare beskrev mitt inköp av tagglösa björnbär, så fick frågan om det verkligen kan kallas björnbär då? Ja, vad visste jag mer än att det var vad jag hade inhandlat. För att försäkra mig om att det var björnbär jag har, så kollade jag lite på nätet och fann väl att varan verkar vara sann. Jag köpte min planta med anledning av att jag tycker att björnbär är dekorativa och goda och då jag hittade denna trädgårdsförädalde taggfria variant så slog jag till.

Vad jag lärde mig om björnbäret Black Satin var att det är lättodlat och ger stora bär och stora skördar. Jag tycker att det låter helt okej.


Idag fick jag äntligen ner plantan i marken, i mitten av det som skall bli bärets klätterstöd. Vi är på gång, vi är laddade ...
KARAMELLEN

Efterdyningar från mârtensbesöket i Sunne. Mollie gjorde en snabb insats i chokladskålen. Morbror hann inte riktigt med där!SKRIVBORDSUNDERLÄGG


Det finns många favoriter att ha som skrivbordsunderlägg. Försöker att hålla i mig och inte låta barnbarnen dominera i samtliga sammanhang när det gäller samtal och bilder. Vet att det kan bli tröttsamt för andra, som kanske inte vill höra och se alla förträffligheter som sker i en momors värld. DÄRFÖR hämtar jag mina skrivbordsunderlägg på http://www.wexthuset.com där jag varje månad hämtar en ny bild så att jag kan hålla reda på månadens alla dagar, en kalender alltså. 

TÅRTA PÅ TÅRTA

Idag blev det tårtätande i kvadrat. "Mormor" fyller 82 år idag och det skulle firas med smörgåstårta och prinsesstårta. Så nu är balansen återställd vad gäller matintaget efter några dagars återhållsamhet p g a trassel med magen. Konstigt, men jag känner mig bättre!? Var det bara tårta som fattades?

Mormor i djurparken.

IDAG BLOGGTIPS

Idag tänkte jag botanisera i andras bloggar vad de har för nytt för dagen. Det gäller de som jag brukar besöka och eventuellt se om det kan innebära några nya utsvävningar. Eftersom både bloggen och jag har varit ur form, så har det inte blivit någon ork över till kommenterande. Tycker själv att det är kul att få en åsikt eller synpunkt, så jag får ju skärpa till mig. Apropå det, Torun - sök mig på KaU.

Nu skall det bli bloggtips:

Så passande då att Lotta har varit och spanat i utekrukor. Jag vill också ha!

Inger F har jag tidigare flaggat för med anledning av hennes underfundiga "kåserier" och för hennes intresse för kulturell mångfald.

Ytterligare en värmländsk blogg som tillhör mina bokmärken är Granne med Selma. Fina bilder och trevligt bemötande är kännetecknen. Att jag sedan själv inte har möjighet att anamma alla fina idéer får jag väl leva med.

Matmia är en kolonist där jag kan få både gröna och andra erfarenheter. Hon är också väldigt styv på att kommentera, och det är ju alltid trevligt.

Var nyss inne på Margarethas blogg och där fanns tips på nässelsoppa. Har själv aldrig prövat, men det känns som om det är en tidsfråga innan det blir koka av. Sedan visade hon en trädgård inklusive rekreation och försäljning. Dit vill jag när tid infinner sig.

Bra tips på ryggträning får du här.

Imorgon skall jag kolla andras oranga tolkningar i tisdagstema. Där hittar jag alltid nya sidor som jag blir "hängande " i. Jag törs inte börja nu för nu är det "natta" och här skall sovas. Skall bara kolla tisdagstemafavoriten Jessan

GRANNPÅVERKAN

Idag kunde jag inte motstå det indirekta grupptrycket från kolonigrannarna. ALLA !!! hade nyklippta gräsmattor eller höll på att klippa. Tyckte jag skulle spara på krafterna och vänta till efter helgen. Så hade jag bestämt, men alltefter tiden gick, så blev det att svida om och fylla i soppa i gräsklipparen och köra på. Tänkte ta det sakta och så fick det väl bli, men se´n skulle det ju krattas också... och gräsklippet i skottkärra till komposten. Liiite mer arbete än jag tänkt mig idag, men nöjd blev jag. Så här vid premiärklippet så dristade jag mig att spara ett gäng tusenskönor.


Tisdagstema - Orange

Veckans tisdagstema är ORANGE. För att se andras tolkningar av samma tema klicka på bilden.


Sunne - Mârten

Melia, Maria och jag gjorde en liten tur till Sunne och vårmârten på fredagen. Då träffar man gamla bekanta, så promenaden mellan de olika markandsstånden tar ännu mer tid än det redan makliga. Ändå kändes det att vi hann med några varv. Viktigt inköp var förstås de obligatoriska hemkokta marknadskarameller. Ett speciellt önskemål från morfar. Han fick ett kilo! Däremot blev det inte någon matta som var en av anledningarna till resan. Sedan hade vi ju mutat Melia med att hon skulle få åka karusell om hon följde med. Hon vill ju helst vara hemma hos "moffa" och köra med honom. Karusellandet blev ju roligt, trots allt.

Nå ´n gång blir man ju för stor för att åka barnkarusell.


Men... inte än.

I jorden i 80 dagar

Igår satte jag min första potatis - för i år. Om 80 dagar så kommer jag att ha färskpotatis att servera.

"Bruksanvisningen" till sättpotatisen"Amandine" talar om att det är en "Mycket tidig potatis med mycket hög avkastning. Excellent utseende. (?!) Ja, det är iallafall en fransk mandelpotatis och det kan ju inte bli så mycket avkastning på 25 stycken potäter att jag behöver fundera på hur den skall lagras heller.

Men,  inte nog med det. Jag har redan skördat årets första skörd av svartrot. Ärligt talat så fick dyrbarheterna vara kvar i jorden över vintern och de har verkligen växt till sig. Läste att det går att låta dem övervintra och egentligen känns det som om det var den bästa idén, för de rötter jag "plockade" upp i höstas var lite motvilliga att låta sig komma upp i ljuset, men nu fungerade det gôrbra. Bara jag blir bättre i kistan så skall det blir rostade svartrötter tillsammans med lite andra rotsaker. Det är gött!

 

Äntligen här

Ja så kom då de små älsklingarna äntligen. Det blev några dagars mys, men så blev jag sjuk och flickorna fick kalla fötter och for hem en dag tidigare än planerat. JUST DÅ, kan jag ärligt säga att det kändes okej, men nu skulle jag ju vilja ha dem här igen, gullisarna.


RSS 2.0