BARA VACKERT

.. och så här vill jag ha det på kolotten nästa vår. Hoppas rådjuren kan läsa det här!

MUSÉET

Klints - läs Maria - från Partille vill nödvändigtvis göra ett besök på muséet i helgen för att studera fotoutställningen "From back home" med Anders Petersen och JH Engström och jag var inte sen att tacka ja. Det är inte alltid jag tar mig för att besöka muséet och deras utställningar, men jag tycker att det är alltid lika trevligt när det händer - och denna dag då -  i så trevligt sällskap.
Flickorna förderog nog dock lekparken utanför bäst - tillsammans med morfar.

KONST PÅ KÖPET

I plintarnas tidevarv så blev det en liten "klatt" betong över  - och då fick det bli lite trädgårdskonst. Just nu väldigt  ensam, men det skall bli flera bara jag får tid att pyssla ... nå´n dag. Jag är ju lite glad i masker, så det här passar mig även om jag tror att flera tycker att det är lite "otäckt".  Det känns så..


VECKA 20 - 2009

En intensiv vecka på så sätt att dagarna har tvingats vara nogsamt inplanerade p g a livet i sig själv och som hopat sig till denna vecka. Med anledning av att jag har ett arbete, så har vi också ett arbetsschema på skötsel av det gemensamma pentryt under någon vecka under året. En av dessa veckor var just vecka 20 för min och ytterligare två kamraters del. Veckan avslutas med "examen" på fredag med fika för ett större gäng. Det är gôtt att det  är över för den här gången. Nu är det väl inte min (o)tur förrän i höst, hoppas jag. Det är inte en så betungande syssla att skötea detta, men det är ett pass med diskmaskiner och kaffeapparater, så att logistiken inte går åt h-e.

Så har ju  kolotten, och då har jag lyckats byta till mig årets städvecka för toalettstädningen till vecka 20. Tänkte inte  på det!  Varje dag skall det ske en ordentlig översyn av toaletterna. Med översyn mernar jag då att det skall användas våt trasa överallt. Det är här heller inte så betungande, men det gäller även här att få till rätt tidpunkt för att städningen skall bli så effektiv som möjlig. Rätt okej med en städvecka vartannat år, annars. Städtiden har anpassats efter de övriga aktiviter som har förekommit . Jag har ju varit på teater - säsongens sista inom abonnemanget. Det var Änkeman Jarl som visades på Scalateatern. En trevlig föreställning med musikaliska inslag. Berit Carlberg, Inger Nilsson och Hans Josefsson var några av de som medverkade. Tyvärr så var det inte så stor uppslutning - synd för de på scenen, tycker jag.
En annan kväll så fick städningen anpassas efter att vi var på gourmetkväll med grillmat på Tullholmsgymnasiet. Fördrink, trerätters och en flaska rött en vanligt torsdag vecka 20 - det är inte helt fel.

Då jag bor i en bostadsrätt och med föreningens ambition att hålla kostnaderna nere, så anordnas städdagar på "gården". Visst, bara inte denna städdag inträffar samma dag som det är aktiviteter på kolotten som jag skall bevaka i egenskap av bloggskrivare på deras hemsida.  Kolla här .

Nu är veckan över och det är nya tag - jag vill inte ens tänka på det

STEN OCH TULPANER

Sent i höstas var vi stenarbetare utan egentligen någon målsättning - jag ville bara HA. Inger var vänlig att skänka oss dessa stenar, för då ett kommande behov. Behovet kom redan nu tidigt i vår, då min plan till kantsättning med tegelpannor föll i stöpet - vet inte ens om det är genomförbart, men det föll på att inga pannor fanns att tillgå vid den tidpunkten ,då det passade mig. DÅ kom de underbara stenarna till användning, och de fanns också endast en halv böj bakom aktuell placering. Stenar och plattor kan jag aldrig få för mycket av. Nu när rådjuren har låtit tulpanerna få vara i fred så är jag ännu mer nöjd med denna installation.

PÅBÖRJAT MED GRÄVANDET

En liten fyrkant med singel eller plattor runt om. Fyrkanten kommer dock inte att motsvara de tio kvadratmeter, som är tillåtet enligt de byggnadsanvisningar som finns för koloniträdgårdsföreningen och det mått som tidigare var tillåtet för fristående friggebod. Hoppsan! Var det nu någon som fick hicka och på gång att gapa?!!  Överträdelse av bestämmelserna och större byggnad än de har själva - å usch och fy! 

Nej förrådet  kommer att bli MINDRE...   Gôtt!

APOTEK TILL SALU

Såg idag på de regionala nyheterna att 19 av länets apotek skall säljas. Totalt är det 466 av 946 apotek som är till salu, som i ett led i den totala privatisering som är målet på sikt. Då funderade jag på vilka kan de fyra apotek vara som nämndes vara till försäljning i Karlstad och kollade då listan för Värmland

Uttern Arvika
Älgen Arvika
Rödhaken Ekshärad
Kronan Filipstad
Lokatten Hagfors
Beckasinen Karlstad - det ligger på Kronoparken, nära universitet och lättillgängligt för mig om jag vill.
Berguven Karlstad - Bergviks köpcenter, shopping ligger ju alltid nära och får man då ont i huvudet, så då är apoteket   bra att ha lätt till hands.
Rönnen Karlstad - Ruds centrum, aldrig utnyttjat för min del trots närheten och tillgängligheten.
Vågen Karlstad - dit hittar inte jag, men det bor ju en hel del människor på Våxnäs också som behöver medikamenter.
Svalan Kil
Apoteket Koppom
Kronan Kristinehamn
Tjädern Likenäs
Ulven Molkom
Laxen Munkfors
Fyren Skoghall
Humlan Storfors
Kronan Torsby mitt i Torsby city, kanske någon holländare köper???
Myran Vålberg

NY PLACERING

Intressant, men under resans gång och framförallt nu när jag har varit en aning krasslig, så har herrn i huset fått sin vilja igenom - igen!!!  Nu har vi lämnat  in till styrelsen  om besked om förändrad placering av vårt kombinerade växthus/förråd.
Evert och Tommy,  i arbetslaget, har i vinter slagit ner all vass, så nu har vi fått en sådan fin utsikt att vi t o m ser blåa flikar av sjön. Då tyckte maken att det var synd att skymma den nya vyn genom att smälla upp ett förråd precis i synfältet. Ja, då är det väl bara för mig att hålla med och vara flexibel - i vanlig ordning (?!).

Den nya placeringen blir nu istället cirka tre meter från själva kolonistugan alldeles från det som nu är förråd, och som vi egentligen skulle ha till annat - läs toalett, hm.  Nu verkar det som om det är förändring på gång även där - måtte jag kvickna i snart.

Det är tänkt att vi skall ha ett litet fyrkantigt förråd med ett något valmat tak, men jag vill inte att det skall få utseendet av en panncentral, så det får nog bli en liten platå högst upp a la paviljong - he, he. Eller en liten vindflöjel...

KONKURRENS

Nu kommer jag att konkurrera med mig själv - åtminstone när det gäller tid. Då intresse har visats av min kolottenblogg av styrelsen för Karlstads koloniträdgårdsförening så har jag från och med nu också en blogg som finns med på deras hemsida, som du hittar här.

Det är meningen att jag skall vara en sorts informatör eller t om kanske ett nyhetsankare för det som rör föreningens aktiviteter. Den nya bloggen heter http://inivassen.blogg.se och det skall bli in i vassen roligt att se vad det blir av
detta.

RSS 2.0