DÅLIG EFTERMIDDAGSFORM

$ Efter en diskussion med chefen om ersättning för all nedlagd tid nu under januari, så kände jag att jag behövde en pizza. Nu blev det en halv! Till detta delade maken och jag även på tre starköl. Så nu känns det bättre. $image519


TISDAGSTEMA - ENSAM

Klicka på bilden så kommer du till TisdagsTema.

image516


Anna-Lena håller rent åt oss andra, så att det är snyggt på morgonen när vi kommer. Hon börjar tidigt och blir till en början på dagen en riktig ensamarbetare.

FEBRUARIAGENDA

1,2,3,4 - är resan till Partille inplanerad och dessa dagar är för mig värdefulla och jag skall verkligen njuta av småttingarna och .


5 - är det s trettiotredje födelsedag. En "klick" på bilden så kommer du till Marias blogg.6 - är det s nionde födelsedag.


7 - är vi bjudna på en femrätters födelsedagsmiddag på Gyllene skeppet - utlovas det.8 - åker jag först till och Evas begravning och därefter till Playwater och skogen, därefter


9 och 10 så blir det förhoppningsvis ett besök i Rådom och nioårsfirande, skåpstädande, bokläsande och .


11 - fyller femtiofem år


12 - ja då är det arbete på allvar igen, antar jag

13

LJUSARE OCH LJUSARE

Fortfarande råder mörkret, men visst märks det väl att dagarna blir längre.Gôtt! Fastän jag använder mina dagar till att arbeta. Förra veckan blev det 13,5 timme mer än en normalvecka och likadant veckan innan. Sååå, jag önskar att januari snart är slut, för då skall jag vara färdig. Det har gått ganska bra ändå med dubbla arbetsuppgifter och lite till, men jag KAN halka in i stressen när jag blir pressad tidsmässigt. Min taktik är därför att jobba så mycket jag orkar, så länge jag orkar - och hoppas på att bli klar uppgiften innan klockan klämtar. Frågan är vem jag försöker lura? Ja, än så fungerar jag och så får jag ju göra lite roligt emellan också - film, teater, show, middagar. Inte bara kneg alltså. Maken är ju mitt hemliga manbiträde och sköter om mat och disk, så uppassad blir jag ju till en del också.

Nu ser jag dock fram mot resan till Partille i slutet av veckan och småälsklingarna. Därefter skall vi försöka åka till stugan och där skall det bli både röja och '"softa" av.  Så på sikt kommer återhämtningens timme.   När jag får tid!!!

Februari är dock inplanerat för "kolonitänk". Det har fått skjutas på, eftersom betinget för januari är "att städa vinden". Hemmavid får det bli en sak i taget, om det skall bli något över huvudtaget.

FILMTAJM

image497Den här helgen har vi sett Ett öga rött och Darling - är vi influerade av Guldbaggegalan, eller ? MYCKET sevärda båda två och MYCKET lärdom om man vill ta åt sig.

image498

OFFRET

Oppositionen anklagas för att den ligger lågt - varken syns, eller framförallt, inte hörs, men nu har Sahlin tagit fram
kvasten och då blir det rubriker. Vid en utrensning så åker väl de sopor man är säkrast på först och jag hoppas att den här inte hamnar på någon återvinning? Nu framställer sig Nuder som ett oförstående bittert offer i media och ännu mer framgår det varför han har fått lämna. Att han och Mona tydligen är privata vänner sedan trettio år hedrar henne ännu mer att fakta har fått råda och att han åker ut med skurvattnet.

TISDAGSTEMA START

Under min surfrunda så har jag träffat på begreppet TisdagsTema där det varje tisdag anges ett tema, som det sedan är upp till var och en tolka med bilder. Det är särskilda regler, men få och enkla. Meningen är ju att detta helst skall verkställas samma tisdag, men det tillåts ockå att dröja. Jag har känt att detta skall jag försöka hänga på, men tiden har inte riktigt räckt till, men nu skall jag försöka disciplinera mig och slå till även om det "redan" är lördag.

Veckans (w4) är YTA.

Min "bild" av yta är inte så lättillgänglig, eftersom jag ofta använder detta ord om personer som inte är sig själva. Att de visar en YTA. Kanske en bild på insidan "nå´nting"? Inte lätt , för en av reglerna är att du själv skall ha tagit bilden. Då kanske jag skulle behövt att vara obducent, och det hade likväl inte varit enkelt för var sitter "ytligheten"- mellan örona? Det finns ju en hel del kändisar som jag skulle kunna föra in under min tolkning av temat, men det faller ju även där på "egen bild".

image495


Så därför får det bli en bild på min egen yta, som jag håller levande varje dag..

DEN INBILLADE SJUKE

Har nyss kommit hem från en kalasföreställning på Karlstads teater. Riksteatern gav sin föreställning "Den inbillade sjuke" av Moliere och med Claes Malmberg i huvudrollen. Han gjorde rollen gôrbra och förresten hela föreställningen var gôrbara. En modernisering och populistiskt skruvad. Det var verkligen trevligt att få se en riktig komedi med behållning.
image489

EWA

image488


Ännu en sorg. Idag strax efter midnatt så avled Ewa, en av mina forna arbetskamrater. Ewa var den första personen som jag mötte när jag var på anställningsintervju på ett av mina arbeten, och som sedan har varit med ända tills nu, trots att jag slutade anställningen där för 15 år sedan. Tillsammans med ytterligare "flickor" så drog vi ibland ihop sällskapet och träffades, åtminstone till jämna födelsedagar. Nu är Ewa alltså fysiskt borta och det känns tungt, för det var alldeles för tidigt. Med Ewa försvinner en bit historia att diskutera, men henne kommer vi att minnas.

NORDISKA TRÄDGÅRDAR

Dags att anmäla sig till trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar, i Älvsjö den 10-13 april 2008. Med intresset i focus och i hopp om spirande vårkänslor så har jag även lockat med maken på en tur till Stôckhôlm i början av april. För att han inte skall hinna ändra sig, så har resebeställningen redan gjorts och vi åker med Torsbybuss den 12 april. Så det så! Kanske kan vi låta oss inspireras så att det som brukar bli upp-å-ner kan bli så här bra som Bill Wilders upp-och-ner-trädgård.

image487
http://oxid.nexit.se/stofair2/main.php?category_id=454&username=guest&password=guest

SMÅ DETALJER

image486

Som född i jungfruns tecken så hakar man upp sig på de små detaljerna.

- det duger inte att ta de bruna strumporna till den i övrigt vinröda klädseln. In i ormboet av strumpor och leta rätt på en kulör lämpligare. Städning av garderobslådan en ljus dag är att rekommendera.

- lite osmakligt att märka att busschauffören snyter sig i näven just när jag skall sträcka fram mitt värdekort för att betala. Skall behålla handskarna på i fortsättningen.

- att den tid som gjorts upp har dubbelbokats av den andre mötesdeltagaren och att det är jag som drar det korta strået och blir nobbad och jag väntar än.. måndag kväll. Klocka och respekt, kanske?

- i samband med bokföring kan ett + (plus) lätt bli ett - (minus). Sätt focus på debet och kredit och ta ansvar !
SURFTUR

Idag har jag virrat runt i cybern och tittat, lärt och inspirerats av andras bloggar. Himmel vad många aktiva människor det finns. Anledningen till att jag var ute och surfade bland bloggarna, var att jag vill ha idéer till altan- och eller uteplatsbygge. Det verkar som om flera har en gemenskap och samverkar sinsemellan. Minns inte, men jag tror inte att det bara var de med bloggidentiteten - tradgardsblogg. Lite avundsjuk kan jag bli , då de hade gemensamma teman, och jag vet inte om det var veckovisa utmaningar. Lite kul. Jag får väl gå in och läsa bättre en annan dag,då jag inte bara letar. Jag har träffat på ett par bloggar med det lilla extra och tog mig faktiskt tid att kommentera, eftersom jag själv ibland skulle vilja få lite feed-back. Men då var det ju det där med lilla extra, förstås...

Idag sitter jag gärna lite extra vid datorn också för jag lyssnar på "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, och datorn är det enda stället som skivan passar på just nu.


RIVERDANCE PÅ LLA

Fest på fest. Först förfest på Horsensgatan och sedan showtime på Löfbergs Lila Arena och Riverdance. Maken och jag blev bjudna på först det ena och se´n det andra. Bil med egen chaufför och eskort från dörren. Som vanligt jättegodmat i syster Lailas hem - nu har det goda arvet nått Anders, som hade gjort en jättesmaskig kycklinggryta. Vi åt och drack, så vi ... ja, vi skjutsades även till LLA där vi intog våra bra-a platser. En intensiv föreställning på drygt två timmar blev behållnngen.
image484
Verkligen imponerande föreställning och jag sammanfattar det med VÄLGJORT, vilket innebär kvalité i alla framträdanden, i dansen såväl som i musiken. Tack, tack för en trevlig kväll i trevligt sällskap.

ARN PÅ BIO

image483
Inte en dag för tidigt så har vi äntligen varit på bio igen. Den här gången så blev den uppmärksammade filmen om Arn. Att se den var ju ett måste för annars kan jag ju inte ha någon åsikt. Det är ett tag sedan jag läste böckerna om Arn och jag tyckte de var mycket bra - åtminstone de tre första. Den fjärde kunde jag gott ha avvarit, men de tre tidigare böckerna marknadsförde även denna fjärde. Jag blev mycket imponerad av Jan Guillous beskrivning av det framväxande Sverige och om det nu är hans research eller fantasi som gör att den blir trovärdig struntar jag i. Jag tyckte det lät bra i min enfald. Filmen tyckte jag var klart sevärd, välgjord och bra skådespelare. Stellan Skarsgård har en mindre roll, men lyser i det han gör. Tycker att ni skall se den, men den är inte så bra att jag vill se den igen utan väntar nu på del två, trots att jag vet hur det slutar.

GÄSTBOK

Tycker att det verkligen är intressant. Karlstads koloniträdgårdsförening med sikte på Kroppkärrs koloniområde har en egen hemsida som nu har utvecklats med en gästbok. Jag har tidigare efterlyst ett forum på nämnda hemsida, där åsikter och lite informell infromation kan dryftas. Jag har dock inte fått någon respons på detta, varken som konkret företeelse eller svar på mitt mail. Ja, i vilket fall så har nu denna hemsida begåvats med en gästbok - och vet ni - jag skrev i denna gästbok den 3 januari och var då bland de första besökarna på denna sida. Idag, drygt tio dagar senare, så har det varit 48 besökare, men INGEN ytterligare har skrivit i den tänkta gästboken. Vad är detta? Det går väl åtminstone att skriva hej och uppmuntra webmastern som försöker bjuda till. Eftersom man iallafall har besökt sidan så finns det väl ett intresse för trädgård och kanske t o m för koloniverksamhet. Jag misstänker väl också att det är flera av våra"egna" som är in och besöker http://karlstadskolonitradgardsforening.se/

Här är en bok till
image482
                                                          Bilden lånad från  http://linnaeus.nrm.se/flora/di/faga/fagus/fagusyl.html

ANN-CHARLOTTE PERSSON

Vem är det?
G R A T T I S LOTTA på födelsedagen ! image481

JULKLAPP

Maken och jag fick en försenad julklapp nu när Andreas och Linnea var hemma.
image480
Vi fick en get!!?? Som jag genast döpte till GrETa. Den är köpt till en familj i Mocambique(?) för försörjning då getterna ger möjlighet till näringsriktig föda och kanske t o m en inkomst. En fin tanke, då vi här har så vi klarar oss ändå. Tack så mycket och kanske får vi ett kort på den riktiga geten *ler*. Om inte så tog jag ett kort på den symboliska geten som var inslaget i julpapper.

Med intresset i focus, så uppmärksammade jag en artikel i någon av kvällstidningarna om ett zoo i Kina, där barnen först uppmuntrades att mata bland annat getter, men även kaniner och sedan fick besökarna köpa dessa djur för att ha nöjet att slänga dem levande till lejonen. Varför var det en man som kom släpande med ett stadigt tag om svansen med, vad som beskrevs, en bräkande get ? Till hjälpen såg han ganska nöjd ut och lejonen kom i flock när de hörde den stackars geten. Kina och OS! Något att fundera på? Då har kanske GrETa fått det bra hon också?

JANUARIBILDER

Maria tog några bilder i samband med att de var och hämtade "punschsoffan'" i kolonistugan. Nu är den placerad i Partille och skall tjäna sitt syfte i familjen Klints kök. Det är väldigt behändigt med soffor och små (och många) barn.

Lite go'a vinterbilder, men det är ju ingen snö!

image475
image477
image478

ENAD LÖRDAG

Ett spontanbesök gav orsak till ytterlIgare ett. På lördagseftermiddagen kom Andreas och Linnea och tillsammans med mormor Gudrun var mina nära samlade "utan anledning" en helt vanlig lördag. Det händer inte alltför ofta, så därav denna uppmärksamhet. Det kändes trivsamt och jag vill göra om det - snart.

image471

HELGENS AKTIVITETER

En bok för alla? Busiga Bebben, Rasmus Nalle, Långa farbrorn ....
image472


Filmtajm - Pippi Långstrump, Pippi Långstrump och Pippi Långstrump
image473

Laga "bat" med mommo och mommo.
image474

Vi vuxna har i blandade skurar
fått läsa kvällstidningar - GT och Aftonbladet och lyssnat på ljudböcker - Livstid av Lisa Marklund,
sett "No country for old men" och "National" och lagat mat.

TRÖTTA

Igenkännandes glädje - bildligt talat - Mollie och morbror Andreas.

image470

ÅKE

image467

ÅKE har gått ur tiden.

Idag fick vi ett tråkigt besked när vi var till "kolotten" för att inspektera, nämligen att Åke som var en av åldermännen på Kroppkärrs koloniträdgårdsförening har avlidit under julhelgen. Hur kommer det att kännas nu då våren kommer? Det blev ju inte riktig kolonisommar förrän Åke och hans Vivan flyttade ut. De har varnat för att sälja i några år, men har sedan kommit på bättre tankar. Jag kommer att sakna Åke och hans välkomnande vink när vi kom genom porten!
image468EN TRÖST

image461

En tröst i vintermörkret när jag dyker upp i vid jobbet på morgonen är de välkomnande träden vid universitetet. Och om det inte vore nog så kan jag ju läsa mig till att jag är välkommen - idag också!

image462

GLADARE

Gladare blir jag när jag vet att familjen Klint är i antågande. Det skall bli gôtt att få mysa med småtjejerna en smula redan efter 14 dagar. Ja, det blir nog en smula för det är ju mest morfar som gäller. Lyckost - men väl unnad!
image458

image459

GRATTIS BERT

image456
För att inte vilja bli firad på högtidsdagen sig så tycker jag nog att Du inte är fullt så diskret som man förväntar sig. Annonsen där du undanbad Dig verkar aningen oansenlig i jämförelse med det som mötte oss tidningsläsare idag. Löpsedlar! Trevliga så´na! Jag tycker att det är så gôtt att ni är hemma, så jag tycker väl också att det behövdes löpsedlar och idag får vi flagga.

GLAD

Idag är jag glad för att vännerna som turistat i Kenya, iallafall förhoppningsvis, lämnat detta land där det närmar sig inbördeskrig. Kände på mig att det var lurigt redan från början när rapporterna efter valet visades i TV, och INTE hade researrangörerna besvärat sig med att evakuera sina resenärer om inte läget är allvarligt. Nu vill jag bara veta att de är hemma också, så är det lugnt ett tag.

Jag är också glad för att jag har sorterat bort tio kartonger med grejor, som jag trodde jag inte kan leva utan, från vinden. Nu var det läge att slänga en del,  efter 13 år ! En del kartonger kommer säkert inte att rensas bort förrän om ytterligare 13 år, men det tar vi då. Skönt att vara en liten bit på väg. Det skall bli mera imorgon.

Är glad för reafynden på Bergvik - fyra böcker för 100 kronor. Det blev trädgårdsböcker- två till mig själv och två som jag kan ge bort - och tolv stora rödvinsglas, som var nästan gratis - 49 spänn. De skall vi ha i stugan och där brukar de gå åt, så priset var perfekt. Kanske är jag också fortfarande glad för reafynden gjorda på IKEA tidigare i veckan. Där blev det också några glas - 24 st - att dricka champis ur. Tjocka, men vad gör det. Lika bra som engångsplast, anser jag. Dessutom blev det en hel del "nödvändigt" från julrensningen också. Allt från IKEA kostade en krona per styck. Så långt, sedan blev det ju annat också, så notan gick väl på en del ändå, tyvärr, men glad som sagt.KOLONIVARNING

Nu börjar det... snart! På den lokala TV-kanalen 12 så sänds nu tidigare visade bilder från vår sommarkoloni. Det suger! Och till veckan så börjar "andra sommaren av koloniföreningen Iris" på kanal 4+. Det måste ses. Vi får se om det är någon igenkännandets "glädje" denna gång med ordningssamma kolonitanter som vill bestämma. Det får bli en liten "vinterros" så länge.

image455

GRATTIS ANNE!

Grattis och kram på födelsedagen Anne! Tyvärr är de foton jag har på dig i nutid borta i datakraschen. Du får titta dig i spegeln, så får du se vem jag menar. HIPP HIPP HURRA FÖR DIG IDAG!

BUS STOP

Sedan sist har jag hittat en busshållplats som passar mig - något positivt!?

Strax innan jul kom Gunnar och Mona och besökte oss. Gunnar är vår "gamle" granne från Sunne och var den som var vår "ingenjör" när något skulle repareras eller ordnas till på något vis. Numera ses vi sällan eller aldrig, men nu blev det alltså av. Återigen så kom hans kunnande till hjälp. Både han och Mona är väl bekanta med Värmlands busstrafik och ÄNTLIGEN fick jag lite reda i hur min kommunikation till universitetet bäst skall lösas. Och det har blivit görbra. Jag kan nämligen åka med "de gula bussarna" - Värmlandstrafik.

Karlstadsbuss släng er i väggen!

Med den nya lösningen kan jag "hoppa" iväg till bussen på mindre än två minuter och sedan är det raka spåret upp till universitetet. Det tar FYRA minuter. Den hållplats som jag nu utnyttjar ligger alltså bara ett stenkast från boendet, så nu är det slut på travandet och trevandet i mörker.

image445


Utan Mona och Gunnar så hade jag inte hittat denna lösning, eftersom jag trodde det var "förbjudet" att utnyttja dessa bussar inom stadsbusstrafikens område. Men nu vet jag, och kan välja 26 minuter över eller 4 minuter i - en gång i halvtimmen alltså.

KENYA - LITE ALLVAR

Om jag inte minns fel så var det just till Kenya som födelsedagsfirarna Sylvia och Bert skulle? Jag tycker inte om att folk reser bort, någon gång och se nu hur det blir. Uppror -  och det i huvudstaden Nairobi, vilket jag förväntar mig att ett besök säkert ingår i en semestertripp till detta land, även om det nu var på vilddjurssafari de skulle. Hoppas att de snart är helskinnade tillbaka och att deras flygplats ligger i någon annan landsände. Jag kan också hoppas på att jag har tagit fel om resmål. Ibland kanske medierna trissar upp allt och vi får se bilder på"det värsta". Ibland har det ju visat sig att  människor som har varit på plats vid liknande rabalder, inte alls har haft samma känsla av uppståndelse som vi hemma har fått uppleva vid TV:n.

FISKA OCH FUSKA

För att vinna spelet så skall fiskar fiskas och det var SVÅRT!. De simmade alldeles för fort med så nya batterier. Det fick bli lite handpåläggnng på on/off knappen så att vi hann med - det gällde stora som små. Här är det Melias tur att fu..iska!

image454MINSTA TOMTEN

image450

Minsta tomten vi såg julen 2007 var ♥Mollie♥ snart sex månader.


image452

SAXGLÖD

image446

Lite kulturell spis innan nyårsfirandet fick maken och jag när vi bevistade Karlstads domkyrka och en konsert med Jan Malmsjö, Marie Göransson, Johan Stengård och inte minst pianisten Andreas Landegren på söndagen innan nyårsafton. SÅÅ bra och så tilltalande. Programmet kan verkligen betecknas populistiskt, där du som åhörare fick dig till livs det du verkligen vill att dessa artister skall åstadkomma. Sanningen är ju att den var för att få ta del av Malmsjö och Göransson som vi hade skaffat oss biljetter. Malmsjö sjöng många av sina stora hits och underhållande är han ju också. Marie Göransson läste dikter av det igenkännande slaget - och det går ju hem, Karin Boye, Tage Danielsson, Povel Ramel mm.

Några "svarta" bilder åstadkom jag.

image448

image449

GOTT NYTT ÅR !

image444

God fortsättning, rättare sagt. Tack alla för hälsningar via bloggen, sms, mail och telefon. Själv har jag varit dålig på att förmedla några hälsningar eller ens se till att besvara några tidigare. Nu börjar vi på ny kula efter en energikick hos goda vänner igår på nyårsaftonen.

Hos Inga-Lill och Mats på "öa" är det alltid trivsamt och jag känner mig bekväm med sällskapet. Hos paret Gunnarsson serveras det också alltid smakliga måltider och även denna gång en RIKTIG nyårssupé med hummer, oxfilé och panacotta med mera, med mera. Till detta goda viner och före, däremellan och efter ätandet champagne. Jag var mätt långt in på nästa år, skall jag säga.

image443

RSS 2.0