Lättlurad?

image369Besparingstider, ja det är det ju inget nytt i universitetets kalender. I flera år i rad har framförallt den gemensamma administrationens svångrem dragits åt. Det innebär förändringar i organisation och även uppsägningar. Orsaken till det tvingande sparandet är det vikande studentunderlaget och vår för stora kostym. Nu gäller det att anpassa våra utgifter till de medel som kommer in. Som det har varit hittills så är det snabba ryck och snabba beslut om var pengarna skall sparas och det åligger cheferna på enheter, avdelningar med mera att hitta snabba lösningar på det som, förhoppningsvis, ger ett snabbt resultat.

image368
Ibland är det befogat att förändringar görs, genom rationaliseringar och gärna ett nytänk. Tyvärr så tror jag inte att det är just detta som uppnås när sparandet kommer först. Även besparingarna behöver ha en långsiktig planering, anser jag. För sedan - eller nu - då det ser ut att ändå "gå ihop sig", så lättas det på trycket och vi spenderar och anställer igen efter det behov som föreligger för dagen. Det är det som gör det lite tufft, för det är då vi får börja om igen om ett tag. Besparingarna "drabbar" de enheter, avdelningar som tar uppdraget på allvar och försöker se möjligheter, medan det för andra som inte har denna förmåga kan innebära expansion och löneökningar. Detta enligt hörsägen och behöver alltså inte vara sant (?) Sedan har jag ju sett bild också, och varifrån kommer de surt förvärvade pengarna? Ljuger bilden?

MBL i sikte 6:e och 13:e november - då får jag se om jag är ute eller inne!

Kommentarer
Postat av: Catrin

Ibland är besluten som tas inte alltid så lätta att förstå. Håller tummarna för dig! Kram Catrin

2007-10-30 @ 21:54:42
Postat av: Goranmargrete

I found all information to be intriguing and motivational. It was meant for me to find this website without even having any intention of looking for subjects in this area.

2009-03-18 @ 10:33:00
URL: http://goranmargrete.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0