En bra dag

Det lovades solsken - och det blev det. En lagom temperatur att arbeta i trädgården. Det är ju dags att avsluta säsongen nu på "kolotten", även om det säkert kan bli fina höstdagar än. Måndagen den 1 oktober stängs nämligen även det kommunala vattnet av för säsongen och då blir besöken vid kolonistugan av lite kortare karaktär  eftersom behovet av både kaffe och toalettbesök kan bli för påträngande annars.

En bra dag - för idag fick jag vara arbetsledare och därmed hade jag grävhjälp. Hösten är ju en bra tidpunkt att dela - och plantera om växter. Så det fick bli lite sådant idag. Till hjälpen att blomlådor, tomatkrukor m m tömdes. Mycket av det "tunga" avslutades alltså idag.

Äpplena bara faller ner. Röda, fina och goda. Sedan bär det iväg hem och blir mos av dem. Idag delade vi med oss några till grannarna, mormor och till Anne, som hade vägen förbi. På aftonen så fick vi tillbaka en del av äppelskörden i form av äppelpaj av mormor, som bjöd på eftermiddagsfika efter det att vi hade handlat åt henne.

Vet inte om Oude Kap Chardonney är gjort av äpplen (antagligen inte), men det fick idag tjänstgöra som matlagningsvin i samband med mosgörandet - det gick bra - och gott! Glodde på Babbens nya program, för det var inte så mycket mer att göra  - ja hon är väl bra, men, men.


Kommentarer
Postat av: The Klints

Äpplena var supergoda! Har inte blivit någon kaka av dem än (kanske i dag?) men halva kassen har gått åt ändå ;-9

2007-09-23 @ 08:46:14
Postat av: Asgeirjeanette

Thanks, keep up the good work.

2010-02-01 @ 12:42:44
URL: http://asgeirjeanette.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0