BIO - MARIA LARSSONS EVIGA ÖGONBLICK

Syftet med att gå på bio ikväll  var att få se senaste filmen om ARN innan den ger upp på biograferna. Vi har gjort ett försök tidigare - då var det fullsatt, fastän vi trodde att den var på upphällningen och ingen skulle komma på idén att se filmen samtidigt med oss. Då var de intressanta alternativen också fullsatta , så vi fick vända hem igen. Idag var vi ute i tid för att inte samma sak skulle hända. Då fanns det ingen tidig föreställning idag utan filemen skulle börja kl 2100. Näj, inte vill man ut igen om jag är inställd på detta så det fick bli Jan Troells "Maria Larssons eviga ögonblick". Så underbar och bra och vem är det inte som är den "underbara" manlige huvudrollsinnehavaren då? Jo, favvon Mikael Persbrandt förstås. Nu blir det guldbagge! Och Maria Heiskanen som spear självaste Mria Larsson lär få en hon med.

Nedan ett klipp från:
http://ww.sandmet.com/sitefiles/upcomingFull.jsp&h=100&w=150&sz=7&hl=sv&start=3&um=1&usg=__0_2l9qfJLUT0kNAY8GLfHYpstzo=&tbnid=Esq5C-sFZGIlpM:&tbnh=64&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3DMaria%2BLarssons%2Beviga%2B%25C3%25B6gonblick%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26sa%3DN

Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn.

Fotografen Sebastian Petersson, kallad "Piff Paff Puff", lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon. Grannar, krukväxter, barnen på gården, katten, allt kommer till liv i dessa bilder som ska vara i evighet medan allt annat förgår. Och med tiden berättar Marias bilder allt mer om det "nu" hon lever i - fattigdom och utveckling, vardagsglädje och krigsutbrott, ett helt samhälle i förvandling.

Den internationellt erkände regissören Jan Troell ("Så vit som en snö", "Il Capitano", "Utvandrarna") sitter i registolen när nu Niklas Rådströms filmmanus, baserat på Agneta Ulfsäter-Troells familjeberättelse, filmatiserats i Skåne. I huvudrollerna ser vi Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt och Jesper Christensen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0