ÄPPLEN


Ännu hänger de flesta av äppelna kvar på på vårt äppelträd. Jag tycker det är bra, dels för att det är så dekorativt och dels för att det är så mycket att ta vara på ändå vid den här årstiden i trädgården. Äppelsorten lär vara Katja enligt sakkunniga grannar. Det är ett jättgott "ätäpple", men också superbra att göra mos eller kompott av för det blir mycket av dem i och med att de är så fasta.

Livsmedelsverket ger besked om Katja

Medelstort med rundat kägellik eller äggrund form med tydlig avplattning på undersidan. Det har karaktäristiska biåsar. skalet är tunt, matt med vackert röd färg som täcker hela frukten. Äpplet har vitt fast och ganska saftigt fruktkött med frisk och syrlig smak. Katja har odlats fram på Balsgård. Så sent som 1966 släpptes det ut i handeln. Det är ett höstäpple, som har sin bästa användningstid september–slutet av november. Uppgift hämtad här



En riktig "skördebild" fångade jag inne hos Elsa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0