Squashpaj med chèvre

God tillsammans med parmaskinka eller kallrökt lax. Ett TV-recept med GI-anslag framtaget av Ulrika Davidsson.

4 portioner
Pajdeg:
200 g smör
2 dl sojamjöl
1 kvist färsk timjan
Fyllning:
1-2 squash
salt
1 vitlöksklyfta
175 g chèvre
3 ägg
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
malen svartpeppar 

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°. Blanda smör och sojamjöl i en bunke. Hacka timjan fint och blanda ner i degen.
2. Lägg degen i en pajform med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
3. Skiva squash i ½ cm tunna skivor. Lägg squashskivorna på en ugnsplåt som är täckt med hushållspapper. Strö på salt och låt det ligga i 10 minuter för att dra ut vätskan från squashen.
4. Vispa ägg, grädde och mjölk i en bunke. Strö över lite salt och svartpeppar.
5. Torka av vätskan från squashskivorna och lägg ett lager i botten på pajen.
6. Skala och hacka en vitlök fint. Strö på vitlök, salt och svartpeppar på squashskivorna och smula hälften av chèvren över.
7. Lägg ett lager till med squashskivor och strö på vitlök, salt och peppar. Toppa med den resterande chèvren.
8. Häll på äggblandningen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0