MIDSOMMARHELG 2009

Vet du att midsommarafton är den dagen som har flest soltimmar på hela året och därmed också den kortaste natten, då den alltid sammanfaller i samband med sommarsolståndet? Sommarsolståndet varierar alltid något beroende på skottår med mera, men inträffar oftast runt den 21 juni här i norden. Nästa år har jag hört att midsommar kommer infalla en hel vecka senare jämfört med i år.

I år var det tveksamt om det skulle bli någon sol överhuvudtaget på midsommarafton och för att försäkra sig mot detta så dukade vi inne. JUST DÄRFÖR blev det antagligen sol och vi hivade ut de färdigdukade borden med glas och allt i rödaste rappet när värmen infann sig. Så härligt det var att kunna få sitta ute och avnjuta sill och snaps, grillat och vin torrskodda och i solsken. Vi blev några stycken - kolonisterna från övre området Lena och Leif, Lindvägen 120 med sin familj och systersonen Anders firande med oss. Familjen Klint från Partille gjorde oss den äran att tillbringa midsommarhelgen hos oss. Det blev en mycket trevligt kväll och Läf var så bra på att grilla på sin medhavda grill.
Kommentarer
Postat av: Ann-Britt

Vill påpeka att "riktiga midsommarafton" skulle egentligen varit i onsdags...och då var det bra väder! Hälsn en som jobbar igen.

2009-06-29 @ 13:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0